Nipistääkö pakkanen jo takapuolesta? 5 varustevinkkiä kylmenevän syksyn retkiin!

Ensimmäisiä tuulilaseja on jo skrapattu, eli syksy on virallisesti täällä. Sehän ei suinkaan tarkoita, että lyötäisiin pillejä (tai teltankeppejä) pussiin retkeilyn osalta, vaan itse asiassa aluillaan on yksi vuoden ihanimmista retkeilyajoista! Ei itikoita eikä hikeä, vaan lumoavia tähtitaivaita, kauniita aamu-usvia ja ihanan raikasta syysilmaa. Mutta vain oikeilla varusteilla on retkeily kylmällä ja hämärälläkin säällä ihanaa – kokosimme vinkit viilenevään syksyyn!

Toppahame

Naurattaako ajatus hameesta syysretkellä? Niin se on naurattanut monia muitakin – mutta kerran toppahametta kokeiltuaan siitä on vaikea luopua! Tämä nerokas vaatekappale pitää takamuksen ja reidet lämpimänä olematta kuitenkaan kömpelö. Lue tästä, kuinka toppahameskeptikko Terhi rakastui toppahameeseen ja tilaa oma toppahameesi tästä.

Otsalamppu

Hämärä laskeutuu näinä aikoina jo nopeasti. On turha yrittää ähistä leiriä pystyyn hämärässä, kun otsalamput on keksitty. Kirkkaassa valossa on mukavan rauhallista viritellä riippumatto paikoilleen, laittaa maukasta ruokaa ja lukea vaikka illan päätteeksi kirjaa. Jos oma otsalamppu vielä uupuu tai vanhalla saisi (kuvainnollisesti) heittää vesilintua, voit tilata otsalampun täältä.

Riittävän lämmin makuupussi

Ulkona yöpyminen on aivan yhtä taianomaista talvella kuin kesälläkin. Talvella mahdollista on yöpyä jopa lumihangessa kiepissä, kunhan varusteet ovat oikeat. Kuvittele se tunne, kun käperryt lämpimästi lumen keskelle ja saat nauttia talven raikkaudesta ja hiljaisuudesta paleltumatta! Lue tästä, miten Askon yö sujui makuupussissa ilveksen mouruntaa kuunnellen. Oman talvimakuupussin voit tilata tästä, tai jos arvelet että kolmen vuodenajan makuupussi sopii käyttöösi paremmin, voit tilata sellaisen tästä.

Pitkät kalsarit

Kesän lämpöjen jälkeen voi kestää hetken tottua siihen, että retkelle ei voikaan lähteä huitelemaan tuosta vain ilman että vilu yllättää. Pitkien kalsareiden esiin kaivaminen on varma syksyn merkki, ja ne ovatkin pettämätön valinta Suomen kylmeneviin retkisäihin. Hyvä kerrasto pelastaa monta retkihetkeä – mikään ei ole niin tylsää kuin se, että hyvä retki menee pilalle hytisemisen vuoksi. Jos vanhoista kalsareistasi paistaa jo päivä läpi, voit tilata tarvitsemasi väliasut täältä.

Tulukset (ja taito käyttää niitä)

Niin mukavalta kuin kylmä syysilma kasvoilla tuntuukin, ei viilenevä keli ole yksinomaan leikin asia. Nuotio lämmittää retkellä, ja etenkin jos luonnossa joudutaan syystä tai toisesta ongelmiin ja paleltuminen on vakava uhka, pitää tulet saada aikaan. Tulukset ovat luotettava työkalu, kunhan niitä on opetellut myös käyttämään etukäteen turvallisissa olosuhteissa. Lue tästä Askon ensimmäiset kokemukset tuluksien käytöstä. Voit tilata tulukset itsellesi tästä.

Muistathan!

Valitsemalla mahdollisimman monikäyttöisiä varusteita pärjäät aina yhdellä tuotteella pidemmälle sen sijaan, että ostaisit jokaiseen eri tarkoitukseen erillisen tuotteen. Oikealla huollolla parannat retkivarusteidesi käyttöikää, jolloin uutta tarvitsee ostaa harvemmin. Jos haluat testata varusteita ennen ostopäätöstä, tai jos tarvitset jotain tuotetta niin harvoin ettet halua ostaa sitä omaksi, voi monenlaisia tuotteita vuokrata esimerkiksi Retkirentiltä. Luonto kiittää!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *