Testissä Light my Fire Swedish FireSteel® Army -tulukset

Vaimoni ehdotuksesta hankin Light my Fire Swedish FireSteel® Army-tulukset testattavaksi. Valmistaja lupaa Army-tuluksilla jopa 12 000 raapaisua ja toimintavarmuuden kelissä kuin kelissä.

Kipinäraudalla puikkoa raapaistaessa saadaan 3000 asteen kuumuudella palavia magnesiumkipinöitä, jotka sytyttävät herkästi palavan materiaalin. Puikosta voi myös vuolla pientä lastua sytykkeeksi.

tulukset kuva 2

Minulla ei ollut aikaisempaa kokemusta tuluksista ja ensimmäinen kerta ”vähän” opettelutti. Aluksi otin tuohta ja koitin saada sitä syttymään mutta huonoin tuloksin. Lopulta otin tuohesta ohuen ohutta pintaa ja raapaisi siihen kipinöitä. Parin raapaisun jälkeen sain tulen syttymään.

Valmistaja lupaa toimivuuden myös märissä olosuhteissa. Testasin kastelemalla tulukset hanan alla ja raaputtamalla niitä heti märkänä. Ei kipinän kipinää. Pyyhin enimmät vedet sormilla pois ja jo alkoi toimimaan. Vettä valuvana ei siis toiminut mutta kosteana ei mitään vaikeutta.

Parin käyttökerran kokemuksella Light my Firen tulukset vaikuttavat hyvin käteen istuvilta ja toimivilta. Aika näyttää syrjäyttävätkö ne tulitikut retkikäytössä vai säilytänkö niitä hätävarana sekä huonon sään sytytysvälineenä?

Hintaa Army-mallilla on n. 17€ ja Scout-mallilla n. 10€. Ero kahden mallin välillä on sytytyskertojen määrällä. Ensin mainitussa niitä on jopa 12 000 kun Scoutissa vain 3000.

Testi on julkaistu alunperin Tervastulia-blogissani.

1 reply
  1. Karhea
    Karhea says:

    Puukkoversio tuosta on myös hyvin toimiva. Kuten aina, huolellinen sytytettävän valmistelu on aa ja oo, mutta kipinät ovat riittävän kuumia ja vahvoja sytyttämiseen.

    Vastaa

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.