Kari Rantanen

Olen Kirkkonummella asuva yrittäjä, jonka valmistusvuosi on 1953. Koulutustaustani on DI ja olen liikkunut luonnossa aina.

Harrastuksia ja kiinnostuksen kohteita on työtä liippaavien sellaisten lisäksi melko monta, kaikki liittyen  luontoon, tavalla tai toisella. Niitä harrastuksia, joihin olen matkan varrella paljonkin paneutunut ja satsannut ovat mm. sukeltaminen, polku- pyöräily, tähtitiede, valokuvaus, laskettelu, nikkarointi, vaeltaminen ja kirjoittaminen.

Olen aina retkeillyt kaikkialla, minne työ ja elämä ovat minut vieneet, monenmoisia kaukomaita myöten. Mutta viimeisimpien vuosikymmenten aikana olen kokenut suurimman ahaa-elämyksen siinä, miten tavattoman paljon luontokokemuksia on tarjolla aivan lähellä, vain päivän tai jopa tunnin parin pikku retkillä omalta kotiovelta. Todellisia eräretkiäkin kunnon patikointeineen, leirin tekoineen, tulilla istumisineen kaikkineen.

Lappiin taikka kauemmas kun ei kovin usein kuitenkaan ehdi. Lähilöytöretkeilyksi minä olen alkanut ulkoiluharrastustani kutsua, ja sen myötä törmään vähän väliä mitä jännittävimpiin asioihin ja kokemuksiin.

Koko ikäni erilaisten laitteiden sekä rakentelun piirissä viettäneenä minua tietenkin kiinnostavat myös retkeilyn varusteet monelta kantilta. Siitä lienee peräisin itse arvostamani ”eräinsinööri” –titteli, jolla kaverini ovat minua joskus herjanneet. Näissäkin aiheissa siis kiinnostaviin juttuihin törmäilen ja niistä myös välillä kirjoitan.

Lähierä
Oman blogini ydintä ovat nimen mukaisesti lukemattomat, mitä erilaisimmat paikat, retket ja kokemukset luonnossa, joita löytyy aivan läheltä vaikka vain tunnin tai parin kävelyretkillä kotiovelta. Maastopyörän selässä, vesillä ja pinnan allakin joskus mennään. Harvakseltaan maistellaan myös pidempiä ja kauemmas suuntautuvia seikkailuita, tai summeerataan kokemuksia varusteista.