Aineettomia joululahjoja retkeilijöille: retkipaikkalaisten parhaat elämyslahjaideat!

Aineettomat retkilahjat sisältävät yhdessäoloa, mieleenpainuvia elämyksiä luonnossa ja makoisaa retkisapuskaa. Elämyslahjat jäävät varmasti saajansa muistoihin useiden vuosien ajaksi! Ideoi oma retkilahjasi tai hyödynnä nämä retkipaikkalaisten elämyslahjavinkit.

Tee se itse -retkilahjakortti

Itsetehty retkilahjakortti on antajansa näköinen ja ilahduttaa varmasti saajaa vielä pitkän aikaa yhteisen retken jälkeenkin.

Vinkin antaja ja lahjakortin luoja: Salla Honkavuori

Lumikenkäilyretki Nuuksiossa

Aloita tuleva vuosi ystävän tai perheen kanssa yhteisellä lumikenkäretkellä Nuuksiossa. Lumikenkäilyretket ovat sopivia erityisesti lajia vasta aloitteleville. Retken alussa käydään yhteisesti läpi lumikenkien käyttöä ja säätöjä sekä kävelytekniikkaa. Tutustu lumikenkäretkeen tarkemmin ja varaa paikat täältä.

Opastettu retkeilykurssi

Eritasoisia ja teemaisia retkeilykursseja on tarjolla ympäri Suomen ja ympäri vuoden.

Nuuksiossa järjestetään esimerkiksi Yön yli retkeilyn peruskurssi, jossa tutustutaan ammattitaitoisen oppaan johdolla yön yli retkeilyyn: testatataan varusteita, valmistetaan ruokaa retkikeittimellä, suunnistetaan, opetellaan tulien tekoa ja pystytetään teltta, jossa vietetään yö. Kurssilla luodaan mukavassa ja turvallisessa ilmapiirissä pohja omille yön yli retkille ja pidemmille vaelluksille. Tutustu kurssiin ja varaa paikka itsellesi ja ystävällesi täältä.

Kaikki Haltian retkikurssit löytyvät täältä. Alkuvuodesta on valkoimaan tulossa lisää erilaisia kursseja. Retkipaikka-lahjakortit käyvät vielä julkaisemattomien Retkipaikan kurssien maksuvälineenä.

Melontaelämys

Itse tai oppaan kanssa suunniteltu ja toteutettu melontaelämys järvellä, merellä tai joella on monelle mieluinen ja mieleenpainuva lahja. Esimerkiksi Oulankajoki on suosittu melontakohde.

Melontaelämys Oulankajoella

Takuuvarmasti mieleenpainuva elämys on melonta erämaisella Oulankajoella. Komeasti kuohuvan Kiutakönkään suvannon jälkeinen osuus on rauhallinen ja koko perheelle sopiva. Retken voi lopettaa kahdeksan kilometrin päähän Nurmisaarenniemeen tai 25 kilometrin päähän Jäkälämutkaan; ensimmäiseen päätepisteeseen on laskettu matka-ajaksi kaksi tuntia ja jälkimmäiseen seitsemän tuntia. Jos matkan haluaa jakaa kahdelle päivälle, reitin varrella voi yöpyä teltassa, Ansakämpän autiotuvalla tai Sirkkapuron tai Alaniemen laavussa. Matkalla voi bongata poroja ja kuukkeleita ja muita metsäneläviä.

Kanootin ja muut välineet saa vuokralle ja retken voi toteuttaa myös oppaan kanssa. Oulangan kansallispuiston yhteistyötahot tarjoavat välinevuokrausta ja muita palveluita.

Lahjavinkin antaja ja teksti: Kati Soininen

Kuva: Kati Soininen

Nuotioillallinen lähilaavulla

Retkikokkailusta pitäville ehdoton lahjavinkki on oman nuotioillallisen järjestäminen lähilaavulla tai -kodalla. Lahjan voi antaa vaikkapa koko perheelle, ystäväporukalle tai retkikaverille. Maukkaita retkireseptejä löydät täältä.

Lahjavinkki: Mikko Lehtonen

Opastettu luolaseikkailu

Suomen metsissä ja kansallispuistoissa on yllättävän paljon luolia, joiden kätköjä pääsee tutkimaan esimerkiksi opastetuilla luolaseikkailuilla. Koko perheelle suunnattuja opastettuja luolaretkiä Etelä-Konneveden kansallispuistossa ja sen lähiseuduilla tarjoaa esimerkiksi Metsäkylpy Suomi.

Lahjavinkin antaja: Upe Nykänen

Luolaseikkailuopas: Mikko Lemmetti / Metsäkylpy Suomi

Wine in the Woods tai Beer in the Woods -tastingit metsässä

Yllätä ystävä, puoliso tai vaikkapa vanhemmat Retkipaikan ainutlaatuisella Wine in the Woods tai Beer in the Woods tasting-lahjakortilla. Nämä maanläheiset ja laadukkaat tasting-elämykset sopivat täydellisesti lahjaksi luontoa rakastaville viinin tai oluen ystäville! Osta tasting-lahjakortteja täältä.

Muita Nuuksion luontoelämyksiä löydät täältä.

Kynttiläillallinen vuokratuvalla

Mikäpä olisikaan romanttisempi joululahja kuin kynttiläillallinen rakkaalle tunnelmallisella tuvalla! Metsähallituksen ylläpitämät vuokratuvat löytyvät täältä. Inspiraatiota kynttiläillallisen järjestämiseen voit hakea esimerkiksi tästä artikkelista:

Katso myös Haltia Shopin joulumarkkinoiden suosituimmat lahjaideat. Joulumarkkinat löydät 18.12.2021 saakka sekä netistä että Haltian myymälästä osoitteesta Nuuksiontie 84, Espoo.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.