Mielestäni mukavinta on liikkua moottoritta – ympäri vuoden jalkaisin tahi kesäisin myös kajakilla, pitämättä erityistä mekkalaa. En kerää kilometrejä, vaan kokemuksia. En tunnista kuin muutaman lintulajin ilman lintukirjaa, mutta se ruskea otus oli kyllä karhu.

Mukana kulkee useimmiten jokin kuvantallennuslaite, jonka avulla palautan myös jälkikäteen mieleeni hetkiä ja retkiä, jotka suuntautuvat hyvin lähelle, lähelle tai ajan salliessa useamman tunnin matkan päähän Jyväskylästä. Fanitan Metsähallituksen ja muidenkin ylläpitämiä laavuja, koska inhoan kantaa telttaa.

Elän tietokonearkea, joten ulkona liikkuminen on aito henkireikäni. Luontoelämykset ja älämölön puute vetävät puoleensa eniten, mutta en hyljeksi pieniä, kernaasti luonnonläheisiä kokemuksia myöskään urbaanissa ympäristössä. Omassa blogissani Jalkaisin astun aika ajoin myös sisätiloihin.

Jalkaisin
Jalkaisin-blogissa jaan kävelyretkiäni niin lähiseudulle kuin kauemmas (missä milloinkin olen), niin luontoon ja kaupunkimaisemiin. Joskus seuraan valmiiksi merkittyjä reittejä, mutta usein annan sattuman, havainnon tai päähänpiston ohjata kulkuani.

Aikaisemmin kirjoitin myös englanninkielistä Walkfinland-blogia, joka on Jalkaisin-blogin sisarblogi.