Parempi makkararuoka nuotiolla
Kaikki maistuu paremmalta nuotiolla. Tässäkin ruuassa kaikki ainesosat ovat ihan tavallisia, mutta joku taika siinä on, että maistuu ihan taivaalliselle. Jos haluaa vielä vähän lisämakua, kannattaa kävellä ensin kaikki tarvittavat ruuanlaittovälineet mukanaan läpi soisen metsän. Nälkähän siinä tulee! Kokeiltu on.
Tarvitset ruokaan:
- punaista kevätsipulia 3–4 kpl
- kaksi eriväristä makeaa suippopaprikaa
- kesäkurpitsan
- chorizo-makkaraa
- varrellisen nuotiopannun
- lastan tapaisen
- nuotion
- puukon
Aluksi on pilkottava kaikki. Voit tehdä juuri niin isoa tai pientä palaa, suikaletta ja lohkoa kuin haluat. Makkarat kannattaa leikata vähän viistoon, jotta pintaa tulee enemmän esiin. Ja näyttäähän se aika paljon fiinimmältä muutenkin!
Kaikki muut pilkkomukset voi laittaa sekaisin, mutta makkarat laitetaan erilleen. Ne paistetaan ensin. Makkaroista irtoaa paistettaessa rasvaa, joten voita ei tarvita. Kun makkarat näyttävät kypsiltä, ne siirretään odottamaan, mutta pyritään jättämään rasva pannuun. Sillä rasvalla kasvikset paistuvat meheviksi.
Kun kasvikset alkavat näyttää valmiilta, lisätään makkarat takaisin pannuun. Annetaan muhia hetki yhdessä ja kauhotaan lautasille.
Kyytipojaksi sopii olut ja vapaaseen käteen pala hyvää ruisleipää.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!