Uusi Haltian vuokrateltta Keb Endurance 2 testissä

Sää oli suorastaan kesäinen, kun lähdin eräänä toukokuisena perjantai-iltana Isojärven kansallispuistoon testailemaan Haltian uutta Fjällrävenin Keb Endurance 2 -vuokratelttaa.  Patikoin rinkka selässä Heretystä Vahterjärven telttapaikalle, joka osoittautui vielä melko keväisen märäksi.

Keb Endurance 2 on tunneliteltta ja se vaatii melko paljon tilaa. Sopiva paikka löytyi kuitenkin kalliotasanteelta puuvajan takaa. Jouduin laittamaan teltan kostean maan vuoksi hieman ylemmäksi, mikä hieman vaikeutti teltan pystytystä, sillä irtomaa-ainesta oli vähänlaisesti.

Tunneliteltan pystyttäminen on helppoa, mikäli maa-alusta on sopiva. Kangas levitetään ensin haluttuun paikkaan, minkä jälkeen kaaret kasataan ja työnnetään suorina valmiiksi saumoihin. Värikoodit helpottavat kaarien laittamista oikeisiin saumoihin. Lopuksi kaaret pingotetaan stoppareihin. Usein itse jätän tuon ensimmäisen vaiheen välistä ja pingotan kaaret sitä mukaa, kun saan ne kasattua ja pujotettua saumoihin.

Sitten vaan laitetaan kiilat toisen pään naruihin (kannattaa laittaa tuulen mukaisesti, mikäli on kova tuuli) ja painetaan maahan. Tämän jälkeen teltta vedetään pystyyn toisesta päästä ja kankaan kiristely kiiloilla ja naruilla alkaa. Tunnelitelttahan ei pysy pystyssä itsekseen kuten kupoliteltta, vaan se täytyy kiiloilla kiinnittää maahan. Testireissulla ongelmia aiheutti valittu telttapaikka, jossa kallion päällä oli vain ohut maakerros, jossa kiila ei pysynyt. Onnistuin kuitenkin löytämään kalliolla tukevasti risteileviä männyn juuria, joiden alle sain kiilat pysymään tukevasti. Kiinnitysnarujen pituutta on helppo säätää, mikä helpottaa teltan pystyttämistä erilaisille leiripaikoille.

Keb Endurance 2 on neljän vuodenajan teltta. Narut ja telttakangas tuntuvat selvästi jämäkämmiltä kuin oman Fjällräven Shape 2 -tunnelitelttani narut ja kangas. Teltta vaikutti myös hitusen korkeammalta kuin edellä mainittu teltta ja myös absidi eli eteinen on selvästi korkeampi kuin omassa teltassani, mikä varmasti talviretkeilyssä tuo mukavuutta. Teltta on tasakorkea, eli siellä pystyy istuumaan selkä suorana niin absidissa kuin sisäteltan puolellakin. Absidissa lisäiloa tuo molemmille puolille aukeavat ovet, joten kaksin retkeillessä kummallekin on oma ovi. Ovissa on myös hyttysverkot, mikäli kesälläkin retkeilee haastavissa olosuhteissa tai jos mukana on koira. Nyt olosuhteet eivät olleet erityisen haastavat, sillä hyttysetkään eivät vielä olleet heränneet. Edellä mainittujen ominaisuuksien vuoksi teltta on melko painava, 3,9 kg, mutta talvella ahkiota käyttäessä se ei liene ongelma.

Talvitelttailua ajatellen teltassa on sivuilla vielä lisälenkit sivujen ankkuroimiseen maahan. Huom. Telttaan ei kuulu maavaate eli footprint, vaan se oli minulla omasta takaa mukana lisävarusteena.

Yöllä nukutti hyvin ja aamulla oli mukava nousta auringonpaisteeseen. Teltta on nopea purkaa ja sulloa kuljetuspussiin. Kaikin puolin laadukkaan oloinen teltta!

Laadukkaat teltat ovat melko arvokkaita, joten jos retkeilee harvoin tai haluaa kokeilla eri telttoja ennen ostopäätöksen tekemistä, kannattaa vuokrata teltta kokeeksi. Haltian vuokratelttavalikoimaa pääset tutkimaan Haltian verkkokaupasta.

Fjällräven Keb Endurance 2 -teltan tekniset tiedot löytyvät Fjällrävenin sivuilta.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.