Testissä X-Treme Pro fatbike – katso video!

Yhteistyössä E-ville

Artikkeli ja video: Heikki Sulander

Mä olen pyöräillyt koko elämäni, enimmäkseen kaupunkipyörillä. Viime vuonna taisin ensimmäistä kertaa päästä läskipyörän päälle talvisaikaan, ja se oli aikas hullu kokemus. Kiitää nyt hankien päällä noin vaan. Alkuvuodesta pääsin jopa kokeilemaan sähköavusteista ”fättäriä” Lapissa. Omaa fatbikea ei ole tullut hankittua, kun en kuitenkaan koe olevani niin vakavasti maastoilusta kiinnostunut. Tarvitsenkin kulkinetta lähinnä työmatkoilla ja lisäarvona olisi kiva, jos siitä olisi myös satunnaisille pyöräretkille helpoille maastoreiteille.

Pääsin sitten testaamaan tällaista jokamiesluokan yleisvälinettä, E-villen verkkokauppa lähetti nimittäin meikäläiselle ei-yhtään-överisti-nimetyn Xtreme Pro-läskipyörän. Se tuli osittain koottuna perille, ja pääsin heti sitä laittamaan kasaan.

Sanottakoon lyhyesti, että tuolla pääsee melkeinpä minne vaan, oli kyseessä sitten asfalttitie tai pienempi kinttupolku metsässä. Hydrauliset jouset antavat mukavan pehmeän ajotuntuman, kunhan ne muistaa avata käyttöön. Pyörää on nyt tullut käytettyä muutaman kuukauden ajan jokapäiväisillä asioilla, ja kyllä sitä lähtee kovin mielellään pidemmällekin bussin sijaan pyörällä, kun tietää, että puhti ei lopu kesken. On tullut käytyä Jääskelän luontopolun päässä, Kanavuoren juurella, Aittovuoren mäkiä ylös alas ja pitkin poikin Jyväskylää niin tuulisella kuin hellesäälläkin. On huomattavasti kivempaa pyöräillä paahteessa, kun ei tarvitse työskennellä niin paljon. Kaatosateella ei ole vielä ehtinyt kokeilla, sellaista kun ei ole näkynyt hetkeen…

Plus tuo on aika päheän värinen. Ainoa, mitä kaipaisi, olisi jokin teline kamoja varten, mutta ne eivät kuulu pakettiin.

Aiemmin testaamiini läskipyöriin verrattuna kyseessä vaikuttaa olevan selvästi vakaamman oloinen pyörä. Tosin olen ajellut läskipyörillä aiemmin talvisissa olosuhteissa, jolloin ajotuntuma ja rengaspaine ovat toki täysin erilaiset. Mutta ainakin toistaiseksi tämä on meikäläisen vienyt haluttuun paikkaan.

Teknisemmät tiedot löytyy E-villen tuotesivulta, mutta sanottakoon näin maallisin termein, että varsin pätevä pyörä on kyseessä. Alla olevasta videosta selviää sitten tarkemmin, mitä mieltä tästä Xtreme Prosta olen!

Lisää E-Villen fättäreitä löytyy täältä.

– Heikki

1 reply
  1. Tuure Valo
    Tuure Valo says:

    Rehellisyyden nimissä 18,5 kiloa on lähes painavimpia läskipyöriä tai yleisesti polkupyöriä mitä on edes myynnissä. Jo pelkästään alumiiniosilla päästään sinne 14 kilon painoisiin läskipyöriin.

    Vastaa

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.