Testissä Fjällrävenin Keb Curved Fit -housut

Henkilökohtaisesti pidän Fjällrävenin vaatteista. Ne ovat kestäviä, mukavia ja yleensä näyttävätkin hyvältä. Ensituntuma Keb Curved Fit -housuihinkin on se, että ne tuntuvat mukavalta jalassa.

keb1

Oliivinvärisissä housuissa joustava kohta on vaaleanvihreä, vahvempi kangas khakinvihreä.

Curved Fit -mallia mainostetaan naisellisena: se on hieman tavallista kapeampi vyötäröltä, mutta takaosassa ja reisien kohdalla on enemmän tilaa johtuen joustavasta kankaasta. Joustava kangas kuitenkin hieman mietyttää, sillä se ei vaikuta yhtä kestävältä kuin muu osa housuista. Jää nähtäväksi, mitä tapahtuu pitempiaikaisessa käytössä. Takasaumaa ainakin mainostetaan erityisen vahvaksi.

Keb2

Eteläsuomalaiseen kesäretkeilyyn housut tuntuvat hieman liian hiostavilta, vaikka housuissa onkin vetoketjulliset tuuletusaukot polvesta lantiolle ja pohkeissa. Kuumuus johtunee kestävästä G-1000 Eco -kankaasta, jota Fjällrävenin housuissa on tuttuun tapaan käytetty. Tätä materiaalia täytyy muistaa muutaman käyttökerran jälkeen vahata, jotta kangas pysyy vettä hylkivänä ja lujana.

Keb3

Housuista löytyy kaksi suojaläpällistä reisitaskua, jotka saa kiinni neppareilla. Toisessa on vetoketju ja toisesta löytyy verkkotasku pikkutavaroille.

Lahkeensuissa on napilliset säätöremmit, joskin lahkeen pituutta niillä ei saa säädettyä. Lahkeensuista löytyvät myös koukut joko monojen tai vaelluskenkien kiinnittämiseen. Harmi vaan, että lahkeet ovat itselleni aivan liian pitkät, eikä lahkeita lyhentäessä kaikista hienouksista pääse välttämättä nauttimaan.

keb4

Housut kuuluvat laadukkaaseen Kebnekaise-tunturin mukaan nimettyyn Keb-tuoteperheeseen. Ne sopivat siis päiväkävelyä huomattavasti rankempaan vaellukseen ja hankaliinkin olosuhteisiin. Siinä piilee myös joustavan osan taika: näiden housujen kanssa on ketterä ja mukava liikkua, eivätkä ne hierrä tai hankaa mistään. Eikä paksuuskaan haittaa: viileällä säällä housut tuntuvat lämpimiltä, eikä talvellakaan tule kylmä, kunhan muistaa kerrospukeutumisen.

Nämä housut lähtevät siis ehdottomasti mukaan seuraavalle reissulle pohjoiseen valloittamaan tuntureita!

Testattavat housut kirjoittajalle tarjosi Fjällräven.

Osta Scandinavian Outdoor Storesta.

1 reply
  1. Miirkka
    Miirkka says:

    Kiitos kattavasta käyttötestistä! Tilasin itselleni juuri nämä housut lyhyellä mitoituksella. Nyt jännittääkin että onko mitoitus siltikin liian pitkä, kun kurveille löytyy tilaa. Matkustamme usein milloin kotimassa ja ulkomailla. Viihdymme enemmän patikoimassa ja suksilla tai lumikenkäilemässä kuin aurinkorannoilla. Monikäyttöiset ja kestävät vaatteet ovatkin osoittautuneet tärkeiksi. Plussaa on sekin että useat vaatteet käyvät myös kaupungilla erottumatta liikaa ympärillä olevista arkeaan viettävistä paikallisista. Harkinnassa onkin hankkia seuraavaksi Keb takki.

    Vastaa

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.