Lohenkalastusta keskellä Multian kirkonkylää historiallisessa, kauniissa maisemassa

Kaupallisessa yhteistyössä Härkölammen lohi

Historian havinan suorastaan tuntee, kun katselee Multian keskustassa nahkatehtailija Frans Mäkisen 1890-luvulla rakennuttamaa päärakennusta, jossa vielä asutaankin, sekä ulkorakennusta, jossa on käytössä oleva ulkosauna. Pihapiirissä on nuotiopaikka, missä myös kalastajat voivat paistaa makkaraa ja syödä eväitään. Vieressä siintelee suuri Sinervä-järvi kauniina ja sinisenä hiekkarantoineen ja jylhine maisemineen, ja siitä pienen kannaksen takana on pikkuruinen Härkölampi, joka kalastajia houkuttaa kaukaakin. Mikä kumman paikka tämä on?

Kohde kartalla (Koulupolku 3, Multia)

Kirjolohikalastusta Multialla

Härkölampeen istutetaan syöntikokoista kirjolohta. Sitä pääsee kalastamaan luvalla, joka sisältää kaksi lohikalaa ja maksaa 20 euroa per vuorokausi. Alle 10-vuotiaat kalastavat vanhemman luvalla, yhteisellä kalakiintiöllä. Lupamaksun voi suorittaa paikan päällä käteisellä, tai sitten netissä. Kalastus tapahtuu omilla välineillä, mutta jos niitä ei ole, voi sellaiset lainata.

Mikäli talon väki ei satu olemaan paikalla, voi heille soittaa (0407750129) ja saada siten puhelimessa ohjeet, että pääsee kalalle.

Härkölammen ympäristössä on luonnonelementtien rakentama puisto pienine siltoineen. Kesäkaudella, heinäkuun alusta elokuun loppuun saakka, esillä on myös ympäristötaidenäyttely. Se tuo oman kiinnostavan lisänsä alueella poikkeaville.

Kalastajien kokeillessa siimojensa kireyttä, löytyy lähiseudulta monta pientä käyntikohdetta vaikkapa kävelyretken kohteiksi. Jos siis kalastus ei koko seuruetta nappaa, tarjoaa Kissalahden uimaranta muita tapoja nauttia vesielementistä.

Rannoilla käyskentelyn ja hiekkapohjaisen uimarannan lisäksi näistä kauniista maisemista löytyy myös uimahyppytorni ja oleskelukatos.

Kirkonkylällä liikkuessa kannattaa piipahtaa myös Multian kirkolla. Loviisa Charlottan kirkko valmistui alkujaan jo vuonna 1796. Nykyiseen asuunsa se muokattiin 1900-luvun alussa. Muutos oli sen verran perusteellinen, että vanhasta kirkosta sanotaan säästyneen vain lattialankkujen.

Pienen Multiajärven luoteskulmassa kohisee soma pikku koski, joka sopii vaikkapa pienen pyöräretken piipahduskohteeksi. Paikalla on ennen vanhaan sijainnut mylly ja uittoränni. Rannoilla näkee edelleen kivisiä rakenteita muistona noista ajoista. Uudempaa rakennuskantaa edustaa pieni laavu tulipaikkoineen.

Kalastajille lähiseudulta löytyy myös Palsankosken kalastusalue. Palsankoski on kolmesta koskesta (Housukoski, Käpykoski ja Palsankoski) koostuva, liki kolme kilometriä pitkä kalastuskohde. Etevä kalastaja voi hyvällä lykyllä saada siimansa päähän taimenen, kirjolohen, harjuksen tai puronieriän. Kaunis koskimaisema sopii hyvin pieneen kohinan säestämään jaloitteluun, ja paikalla on myös mahdollisuus tulisteluun ja jopa aittamajoitukseen. Lisätietoa löytyy osoitteesta Palsankoski.fi

Alla vielä kuvia Härkölammesta upeassa kesäisessä asussaan!

Teksti ja kuvat (ellei toisin mainittu): Antti Huttunen

Lue lisää:

www.facebook.com/harkolammenlohi

Lähellä myös: Kukelinkyökin luola

Yritysten tiedottamisen kehittäminen -yritysryhmä
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *