Karjalankallion laavupaikka on Punkaharjun piilotteleva helmi

Punkaharjun seitsemän kilometriä pitkä selänne on kapeimmillaan vain 20 metriä leveä, ja harjun rinteet ovat paikoin hyvinkin jyrkät. Retkeilijälle alue tarjoaa niin patikoitavaksi kuin lumikenkäilyynkin sopivia reittejä, joilla voi katsella niin Saimaan näköaloja, Kruunupuiston ja puulajipuiston luontoa, juoksuhautoja kuin kuvankauniita lampiakin. Harjun laella kulkee Harjutie, ja Kruunupuiston alueella on myös 0,3 km esteetön reitti.

Karjalankallio kartalla

Karjalankalliolle kuljetaan tutkimusmetsän lävitse. Tutkimusmetsässä on joitain puistomaisia piirteitä, mutta ihmiskäden jälki näkyy selvästi. Upea ja erikoinen paikka, joskaan fiilis aivan luonnossa olemisesta ei toteudu. Toisaalta itse Punkaharju antaa sitä elämystä senkin edestä. Ruutuina eri puulajit ja niiden välissä risteilevä metsäteiden verkosto. Puulajipuistoksikin tätä saattaisi sanoa. Vaan aivan perille asti kannattaa mennä, sillä paras paikka odottaa aivan Saimaan sylissä.

Karjalankallio on laakea Puruveden rantakallio ja pistää ulkonemana, reunana hiekkaisesta harjusta. Se on paikka, jossa kelpaa istua vaikka läpi yön fiilistelemässä elämää. Katsoa kuinka aurinko painuu hitaasti juuri horisontin taa ja pienen hämärän jälkeen taas idän puolella esiin nousee. Kuulla yön hiljaisten laineiden aran liplatuksen ja nähdä, kuinka joutsen lehahtaa ohitse.

Kulkijan iloksi Karjalankalliolta löytyy laavu. Siinä sopii istahtaa alas kiireeltä, hengähtää hetken ja vetää sisään Saimaan raikasta järvi-ilmaa.

Punkaharju itsessään on Kolin ohella kansallismaisemien kansallismaisema, kansallisen kuvaston ikoni, joka jokaisen pitäisi vähintään kerran elämässään nähdä. Henkeäsalpaavan kauniisiin maisemiin on pakattu kahta puolta kauniisti kiemurtavaa rantaviivaa, kirkkaita järvivesiä, avaraa järvenselkää, uljaita honkia, kutsuen viettävää rinteenkuvetta ja näiden läpi kiemurtavaa tiedä, jolla ei koskaan ole kiire.

Lue myös

Hakin Kierros Punkaharjulla tarjoaa järvenrantamaisemien lisäksi mykistävän lehtikuusimetsän tunnelmaa

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.