Historian havinaa ja luonnonrauhaa Evolla

Evon retkeilyalue lienee yksi eteläisen Suomen tunnetuimpia – ja hyvästä syystä. Alueen monipuolisuus niin maaston, kuin palveluntarjoajienkin suhteen on uskomaton. Oli mielessä sitten kalastus, telttaretki, kiipeily tai patikointi, tarjoaa Evon alue mahtavat puitteet kaikille näille, ja moneenkin muuhun harrastukseen.

Tällä kertaa retki vei kuitenkin Rahtijärven ja Sudenpesänkankaan maisemiin, ja harrastuksien sijaan suunnitelmissa oli vain luonnonrauhasta nauttiminen.

Ja sitähän Evo tarjoaa – luonnonrauhaa. Alueen koon ja monipuolisuuden vuoksi on helppoa kävellä paikkaan, jossa ihmisiä ei ole lähelläkään, mutta luontoa taas sitäkin enemmän. Nähtävää ja koettavaa riittäisi viikoksi, mutta pikavisiitilläkin on helppo kokea useampi erilainen luontotyyppi.

Evo on helposti saavutettavissa sekä Helsingistä että Tampereelta, ja ainakin allekirjoittanut suosittelee retkeä Hämeeseen useimmille pääkaupunkiseudun luonnonpuistojen sijaan. Mikään retkikohde ei ole toista parempi, mutta Evon monipuolisuus takaa, että jokaiselle on jotain.

Vaikka tällä kertaa videolla tehtiin koe eksymisen kanssa, oli tilanne kontrolloitu. Eksymistä pitää välttää kaikin keinoin, ja sitä ei missään olosuhteissa pidä tehdä tahallaan. Aina retkeillessä on ensiarvoisen tärkeää oikea varustus ja varasuunnitelma GPS-laitteen tai kännykän hajotessa. Teknologia tekee retkeilystä helpompaa, mutta siihen ei koskaan pidä luottaa sokeasti.

Rahtijärven infopiste kartalla, N=6788720.582, E=400557.080. Tervatehdas kartalla, N=6789778.346, E=400828.285.

Kirjoittaja Instagramissa: https://www.instagram.com/mikav84/

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.