Hieno kohde lintubongareille ja muillekin! Katso kuvat Isojoen Mustasaarenkeitaalta

Isojoen ja Siikaisten alueelta löytyvä Mustasaarenkeidas on osa vuonna 1981 perustettua Haapakeitaan soidensuojelualuetta, johon kuuluu useita pieniä soita. Alueen pinta-ala on 11 neliökilometriä, ja sen suokannat ovat kuin kooste eri suotyypeistä. Alueella on esteetön luontopolku, jonka suositeltu kulkusuunta on myötäpäivään, sekä luontotorni. Pyörätuolia käyttävälle suositellaan avustajaa.

Lähtöpaikka kartalla

Reitin pituus n. 2 km

Taukopaikka: luontotornin yhteydessä pöytä ja penkit, ei tulipaikkaa 

Mustasaarenkeitaan reitti on esteetön, mutta on syytä huomata, että kierroksen alkupäässä reitti on paikkapaikoin kapea.

Tuon kohdan jälkeen saapuu retkeilijä satojen metrien mittaisen lankkupolkureitistön ääreen, ja siinä on mukava pysähdelläkin sekä katsella suoluonnon kauneutta ja kuunnella kesäisin lintujen musisointia.  

Polun varrella on lintutorni, joka on Metsähallituksen tapojen mukaan todella hyvin rakennettu ja sopii erinomaisesti paikalleen luonnon keskellä. Tänne kannattaa ottaa kiikarit mukaan, jolloin pääsee näkemään lähes koko suoalueen kauneuden. 

Lähtöpaikalle pääsee tieltä 661, Isojoen ja valtatie 8:n väliltä seuraamalla Konkarin Loma -luontomatkailukeskuksen viittoja.  

Tämä kohde kannattaa yhdistää mihin tahansa retkeen, jossa ajomatka toteutuu tien 661 kautta. Eräs hieno lähikohde on esimerkiksi Sarvijärvi.

Alueen hoidosta vastaa Metsähallitus, Järvi-Suomen Luontopalvelut.

Lue lisää:

Mustasaarenkeidas (Retkipaikka 2014)

Mustasaarenkeidas Luontoon.fi-palvelussa

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.