Välinevuokraamo RetkiRent auttaa retkeilyharrastuksen alkuun

Retkeily on ollut viime aikoina aivan valtavassa nousussa. Uusia harrastajia on paljon, eikä kaikilla välttämättä ole mitään kokemusta luonnossa liikkumisesta ennestään.

Retkeilyä aloitettaessa on varusteiden hommaaminen aika iso menoerä. Jos ennalta ei omista mitään yöpymiseen tarvittavia varusteita, saa rahaa menemään useista sadoista jopa tuhansiin. Usein tulee ostettua halvinta mahdollista, ihan vaan jotta pääsisi nopeasti harrastuksen alkuun. Se ei aina välttämättä ole se fiksuin, tai ainakaan ympäristöystävällisin tapa.

retkirent7

Säästä luontoa ja tienaa rahaa

Olen vienyt paljon ensikertalaisia retkeilijöitä luontoon ja opastanut heitä harrastuksen alkuun. Vähintään puolet heistä kysyvät, mistä retkeilyvarusteita voisi helposti vuokrata. Aina ei halua ostaa heti omaa, etenkin, jos ei ole ihan varma millaista tarvitsee.

Tunnettujen merkkien tuotteet saattavat aluksi tuntua niin arvokkailta, ettei kokeilematta tekisi mieli sijoittaa niihin. Ja jos ensin pääsee kokeilemaan erilaisia varusteita, ei tarvitse ostaa sitä halvinta markettikamaa, joka ei kestä kovissa olosuhteissa. Kertakäyttökulttuuri ei ole hyväksi kenellekään, etenkään luonnolle!

retkirent8

Kehitimme ystäväni Mona Taposen kanssa vuokraamon, johon kuka tahansa voi laittaa retkeilyvarusteita vuokrattavaksi, myytäväksi tai annettavaksi. Samalla yksinkertaisella tavalla voi kuka tahansa vuokrata, ostaa tai peräänkuuluttaa tarvitsemiaan retkeilyvarusteita.

Monilla ei esimerkiksi ole tilaa säilyttää kanoottia, ahkiota tai muuta tilaa vievää varustetta, joten vuokraaminen on jo siinäkin mielessä järkevää.

retkirent

Jos sinulla taas on retkeilyvarusteita, joita käytät vain harvoin, voit ihan hyvin vuokrata niitä tarvitseville. Tienaat vähän rahaa ja voit olla hyvillä mielillä, kun voit auttaa jotakuta toteuttamaan vaellusta!

retkirent3

Visio

RetkiRent haluaa helpottaa ihmisten pääsyä luontoon. Ajatuksena on luoda pohjoismaita kattava vuokrauspalvelu, joka toimii mutkattomasti ja helposti. Jos esimerkiksi Minna Jämsästä lähtee Utsjoelle hiihtämään, hän voisi halutessaan vuokrata ahkion periltä kohteesta. Tai jos hän haluaisi mennä Etelä-Konneveden kansallispuistoon melomaan, hänen ei tarvitsisi vuokrata kajakkia jo Jämsästä, jolloin matkantekopäivän vuokra menisi tavallaan hukkaan.

retkirent5

retkirent6

Retkeilijät tavallaan tukisivat uusia harrastajia auttamalla heitä alkuun. Voit olla yksi heistä laittamalla palveluun retkeilyvarusteitasi vuokralle. Vuokrattaviksi varusteiksi käy ihan mikä tahansa retkeilyyn liittyvä, oli se sitten keitin, makuualusta tai teltta, ahkio, tunturisukset tai kattotelineet.

RetkiRentin kotisivut täällä.

RetkiRent Facebookissa.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.