Risottoa vaelluksella nopeasti ja helposti

Haluan koko ajan löytää uusia makuja vaellusruokiin. Koska vaellan paljon ja teen pitkiäkin reissuja, vaihtelu on tärkeää. Tänä vuonna ennen kuukauden mittaista vaellusta kokeilin paljon erilaisia variaatioita risotosta. Lopulta löytyi helppo tapa saada nauttia risottoa myös reissun päällä.

Risoton valmistaminen on aika hidasta, joten siihen on hölmöä tuhlata polttoainetta vaelluksella. Itse suunnittelen ruoka-asiat yleensä niin, että 10 minuutin kypsennys keittimellä on jo vähän turhankin pitkä aika. Keitän pääasiassa kaasulla, joten yritän pitää kaasunkulutuksen minimissä. Näin ei kerry turhaa painoa rinkkaan.

Jos kotona jaksaa ahkeroida ennen vaellusta, voi reissussa syödä melkeinpä mitä tahansa. Valmistin risottoja kotikeittiössä täysin valmiiksi ja kuivatin ne sitten kasvikuivurilla kuiviksi.

matkarisotto-3

Jos risottoa aikoo kuivata ilman pelkoa pilaantumisesta, ei valmistaessa tule käyttää lainkaan rasvaa. Risotto siis valmistetaan pelkän kasvisliemen avulla. Itse tein kolmea eri makua; sitruunarisottoa, yrttirisottoa ja sienirisottoa. Jokaisen satsin kypsensin rauhallisesti risottoriisipakkauksen ohjeen mukaan muuten, mutta en käyttänyt voita enkä juustoa.

Kun risottomassa oli jäähtynyt, levittelin sen kuivuriin ja kuivasin. Pakkasin sitten tuplis-pusseihin aina yhden annoksen per pussi.

Kun risottopäivä reissussa tuli, lorautin pussiin kylmää vettä viimeistään pari, kolme tuntia ennen ruoka-aikaa. Risotto imi pussissa ollessaan nesteen itseensä ja oli ruokailuhetkellä lämmittämistä vaille valmista.

matkarisotto-2

Lämmitysvaiheessa laitoin kattilaan vielä vähän vettä, jotta risotto ei tarttunut astiaan kiinni. Kun risotto oli parin, kolmen minuutin kuluttua kuumaa, lisäsin joukkoon voita ja parmesaania. Näin herkullinen energiapaukku oli valmis erittäin vähäisellä kaasun käytöllä!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.