Testissä vaelluskenkä Woodlander Helgi Testasin Erätukun Woodlander Helgit ensimmäisinä virallisina vaelluskenkinäni. Aiemmin käytössä on ollut lenkkarit tai kumisaappaat.

Ensimmäisenä testipäivänä syyskuun lopulla oli vesitihkuinen keli, muutama aste plussaa. Suojasin kengät ennen reissuun lähtöä mehiläisvahaa ja öljyjä sisältävällä kenkärasvalla.

kenkatesti-4

Märässä kangasmetsässä Airtex-kalvolla suojatut kengät pitivät kosteutta oikein hyvin. Iltanuotiolla varpaat pysyivät lämpiminä ja sukka tuntui edelleen kuivalta. 

Kokoa valitessa arvoin pitkään numeroiden 39 ja 40 välillä. Muutaman eri sukkavaihtoehdon kanssa sovitettuani päädyin pienempään kokoon. Siinä taisi tulla tehtyä virhe.

Toisaalta sopivan mallisen kengän etsiminen aina hyvin mielenkiintoista puuhaa, kun jalka on leveä ja jalkaholvi korkea. Joka tapauksessa toisella testikerralla seitsemän kilometrin mittaisella luontopolulla jalkineet alkoivat puristaa epämiellyttävästi. Vastaavassa tilanteessa kannattaakin valita suurempi koko ja pelata pohjallisella tai sukalla.kenkatesti-2

Pidoltaan kengät osoittautuivat erinomaisiksi. Jyrkkiä nousuja ja kivikkoista maastoa käsittävän reitin kulkeminen onnistui mukavasti. Kolmannen kerran laitoin kengät jalkaan kun suuntasin suolle. Matkaa taitettiin ohuen lumen peittämiä, pikkupakkasessa osittain jäätyneitä pitkospuita pitkin. Liukastumisen pelkoa ei ollut, kuvioitu kuminen pohja piti lupauksensa. kenkatesti-3

Kenkien pintamateriaali on nahkaa, samoin kuin varren yläosa sisäpuolelta. Muutaman reissun jälkeen jalkineet ovat edelleen kuin uudet. Nilkan yläpuolelle ulottuva varsi tuntuu jalassa mukavalta. Kengät eivät myöskään ole järin raskaat ja painavat. Lestiongelmia lukuun ottamatta kengät ovat palvelleet hyvin syksyn lyhyillä retkillä.

kenkatestiKengät vastasivat odotuksia, jotka kevyille retkijalkineille asetin. Ainakin polkuja pitkin taivaltavalle sunnuntairetkeilijälle uskallan kokemusteni pohjalta näitä vaelluskenkiä suositella. Ja mikäli kiinnostus heräsi, kengät löytää valmistajan verkkokaupasta.

Erätukku lahjoitti testissä olleet kengät testaajalle, joten tarpeen mukaan päivitämme juttua kokemuksien karttuessa.

2 replies
 1. Riitta-Liisa Savolainen
  Riitta-Liisa Savolainen says:

  Samat kengät olleet käytössä kesästä saakka. Hinta-laatu suhde näissä huippuluokkaa.

  Vastaa
 2. Tuula Korkeemaa
  Tuula Korkeemaa says:

  Mikä on vedenpitävyys kengissä? Voiko niillä ylittää puroja tai matalia jokia siten, että varsikin kestää vettä?

  Vastaa

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.