Ritajärven luonnonsuojelualue on vuoden retkipaikka 2017! Toisella sijalla rakastettu tunturi ja kolmannella ihmeellinen alppiruusupuisto

Vuoden retkipaikka -äänestys on ratkennut – Suomen itsenäisyysjuhlavuonna ykköspaikan nappasi upea Ritajärven luonnonsuojelualue Sastamalassa, Pirkanmaalla! Toiseksi tuli lumoava Riisitunturi Riisitunturin kansallispuistossa, ja kolmannelle sijalle kipusi Raision ihmeellinen alppiruusupuisto, joka kukassa ollessaan on aivan kuin toisesta maailmasta.

Ääniä annettiin yhteensä 3401, eli yli 1000 enemmän kuin viime vuonna. Ehdokkaita oli 12. Kiitos kaikille äänestäjille!

Tutustu voittajiin

Sija 1: Ritajärven luonnonsuojelualue. Suloisien metsäjärvien, hienojen taukopaikkojen ja kiinnostavien rantapolkujen värittämä Ritajärven luonnonsuojelualue edustaa upeasti Suomen luontoa. Alueella on kolme lyhyehköä reittiä, jotka voi yhdistää myös yhdeksi, pidemmäksi reitiksi. Ritajärvi sai yhteensä 851 ääntä, eli jopa 25 prosenttia koko äänimäärästä.

Sija 2: Riisitunturi, Riisitunturin kansallispuisto. Posiolla kohoava, Ikkunalammestaan ja tykkylumipuistaan kuuluisa Riisitunturi on todella vienyt retkeilykansan sydämen. Kaunis Etelä-Lapin tunturi nappasi yhteensä 600 ääntä. Katso 10 maagista kuvaa Riisitunturilta tästä ja nouse talvisen tunturin rinteeseen tästä.

Sija 3: Raision alppiruusupuisto. Voiko Suomessa tosiaan näyttää tältä? Raision alppiruusupuisto on häkellyttävän upea näky hohtaessaan täydessä kukassaan kesällä. Tämä henkeäsalpaavan kaunis, tuoksuva ja valokuvauksellinen paikka nappasi 456 ääntä ja nousi siten kolmannelle sijalle.

Retkipaikka onnittelee voittajia!

Vuoden retkipaikka -äänestyksessä te, arvon lukijamme, saitte myös vapaasti ehdottaa suosikkejanne Vuoden tulipaikaksi ja Vuoden reitiksi. Paljastamme vapaan äänestyksen voittajat tämän viikon aikana.