Vuoden retkipaikka 2018 on selvillä – kolmen kärjessä kohdehelmet Kouvolasta, Inarista ja Puumalasta

Vuoden retkipaikka 2018 -äänestyksen voittaja on selvillä! Joulun, välipäivien uuden vuoden ajan vireillä ollut äänestys keräsi tällä kertaa upeat 4919 ääntä, ja yhdentoista ehdokkaan kesken käyty kamppailu oli harvinaisen tasainen. Todella loistava kisa siis! Kiitos kaikille äänensä antaneille, tässä ovat voittajat!

1. sija: Arboretum Mustila

Voiton kisassa vei Arboretum Mustila Kouvolassa. Kohde sai 804 ääntä, eli 16,3 prosenttia kaikista äänistä. Tämä alppiruusuistaan, atsaleoistaan ja ihmeellisistä havupuumetsiköistään tunnettu retkikohde on maamme vanhin puulajipuisto ja auki ympäri vuoden. Kirjoittajamme Tomi Pohja vieraili Mustila Arboretumissa viime kesänä.

Mustila Arboretumissa voi kokea satumaisia tunnelmia. Kuva: Tomi Pohja

2. sija: Lemmenjoki

Toiseksi sijoittui Lemmenjoki Inarissa, saaden 714 ääntä eli 14,5 prosenttia äänistä. Legendaarisen Lemmenjoen varrella on useita hienoja nähtävyyksiä, kuten Kaapin Jounin kenttä, Joenkielinen ja Ravadasköngäs. Lemmenjoen liepeiltä löytyy myös retkeiltävää niin kokeneelle vaeltajalle kuin aloittelijoillekin. Tutustu Lemmenjoen kohteisiin täällä.

Kaapin Jounin kenttä Lemmenjoella. Taustalla Joenkielinen-tunturi. Kuva: Antti Huttunen.

3. sija: Norppapolku, Puumala

Kolmanneksi tuli Puumalan Norppapolku 685 äänellään eli 13,9 prosentin ääniosuudella. Puumalan Norppapolku on 13 kilometriä pitkä reitti, josta on mahdollista kulkea myös lyhyempiä osioita. Reitti johdattaa kulkijan Saimaan kauneimpien maisemien äärelle ja antaa näin veneettömällekin mahdollisuuden nauttia maamme suurimman järven lumosta täysin siemauksin. Norppapolun ihanuuksista kirjoitti Retkipaikkaan Petri Pihko.

Puumalan Norppapolulla maisemat ovat kohdillaan. Kuva: Petri Pihko

Tiukassa kisassa neljänneksi sijoittui Kokkolan Laajalahti saaden 12,6 prosenttia äänistä (618 ääntä). Laajalahti on retkeilijän ja uimarin dyyniparatiisi, jossa monipuolista tekemistä ja tutkittavaa riittää suomalaisittain varsin eksoottisissa hiekkarantamaisemissa. Laajalahdesta kirjoitti kesällä Antti Kulmanen. 

Viidenneksi sijoittui Saaren kansanpuisto Tammelassa 10 prosentin äänisaaliillaan (492 ääntä). Saaren kansanpuiston Kaukolanharjusta jutun tekivät kesällä Antti Huttunen ja Tomi Pohja.

Retkipaikka onnittelee kaikkia voittajia ja kiittää kaikkia äänestäjiä! Joko nämä kohteet ovat sinulle tuttuja? Minkä niistä aioit kokea vuonna 2019 – tai kenties koet ne kaikki?

Artikkelin koonnut Jonna Saari.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *