Retkelle vuokra-autolla? Nämä 10 upeaa retkikohdetta löydät vain parin tunnin säteellä Helsingistä

Kaupallisessa yhteistyössä Sixt

Kaipaatko seikkailemaan kauas kaupungeista, tutkimaan erämaita ja kauniin maamme vaikeasti saavutettavia kolkkia? Mikä avuksi, jos perille ei pääsekään pyöräillen tai julkisten kulkuneuvojen kyydissä? Kaihoiletko melontaretkelle, mutta omasta autosta puuttuvat kattotelineet kajakin tai kanootin kuljetukseen? Olisiko joskus hauskaa pakata koko retkennälkäinen kaveriporukka saman auton kyytiin? Lääkkeeksi edellä mainittuihin voi harkita vuokra-autoa.

Vuokra-autolla luontoon Kuva Tomi Pohja

Retkipaikan uudella yhteistyökumppanilla, Sixt-autovuokraamolla, on 40 toimipistettä eri puolilla Suomea – muun muassa kaikilla Suomen lentokentillä ja lukuisilla rautatieasemilla – ja laaja valikoima ympäristöystävällisiä hybridiautoja.

Retkipaikan lukijana saat vuokrahinnasta 10 prosenttia alennusta sekä yhden lisäkuljettajan vuokra-ajalle veloituksetta. Sixtin lemmikkipaketilla myös karvakaverit pääsevät mukaan retkille Suomen luontoon.

Lue lisää ja valitse vuokra-autosi >>

Listasimme kymmenen hienoa luontokohdetta, jotka tavoitat Helsingistä vain kahden tunnin ajomatkan säteellä!

Porkkala, Kirkkonummi Kuva Tomi Pohja

Porkkala, Kirkkonummi Kuva: Tomi Pohja

1. Porkkala, Kirkkonummi

Historiallisesti kiinnostava Porkkala Kirkkonummella on ollut ehdolla jopa kansallispuistoksi, eikä ihme: alueen jylhät kalliorannat ja upea näköala Telegrafbergetiltä lumoavat kävijän jo ensisilmäyksellä. Meren ympäröimällä Porkkalanniemellä saat nauttia raikkaasta merituulen tuiverruksesta rajoituksetta. Seutu on täynnä toinen toistaan ihanampia paikkoja levittää piknikmatto kunnon eväskattauksineen. Löydät retkikertomuksemme Porkkalan Pampskatanilta, Vetokannakselta ja Lähteelästä Kirkkonummi-sivultamme.

Tuusula Kuva Tomi Pohja

2. Sarvikallio, Tuusula

Tuusulan Sarvikallion maisemat saatat tunnistaa monien suomalaisten taidemaalarien – muun muassa Pekka Halosen ja Eero Järnefeltin – teoksista. Korkealta kalliolta avautuukin todella kaunis näköala järvelle, joten ei ihme, että seutu on inspiroinut taiteilijoita kautta aikojen. Sarvikalliota on nimitetty jopa pikku-Koliksi! Lähde kokemaan tämä paikka itse ja nappaa matkaasi vaikkapa maalaustarvikkeet. Navigaattoriin kannattaa näppäillä Sarvikalliontie.

3. Strömforsin ruukki, Loviisa

Strömforsin ruukki on luonnossaliikkujan paratiiisi ja leikkikenttä. Vedet, metsät ja ruukkimiljöö muodostavat epätodellisen kauniin maisemapaletin, jonka sopukoita on ihana tutkia vaikkapa maastopyöräillen, meloen, vaeltaen tai suppaillen. Halutessasi voit vuokrata mitä moninaisimpia ulkoiluvälineitä myös paikan päältä, Strömfors Outdoor Factorylta.

Strömforsin ruukki on luonnossaliikkujan paratiisi. Kuva: Joonas Talka

4. Nuuksion Pohjoinen Portti, Vihti

Ovatko Nuuksion järviylänkömaisemat varastaneet sydämesi, mutta haluaisit retkelle omassa rauhassa ilman ruuhkia? Suuntaa siinä tapauksessa Nuuksion Pohjoiselle Portille, eli Salmen ulkoilualueelle Vihtiin. Tämä on rauhaisa ja ruuhkaton sisääntuloväylä Nuuksioon. Retkeile vaikka Pikku-Parikkaalle ja tee juuri niin lyhyt tai pitkä kierros, kuin suunnitelmiisi kulloinkin sopii – koko Nuuksion reitistö on tavoitettavissa Salmesta käsin. Tiesitkö, että alueelta löytyy jopa paikka nimeltä Paratiisi?

5. Lohjansaari, Lohja

Perinnemaisemistaan ja muhkeasta Paavolan tammestaan kuuluisaksi noussut Lohjansaari on pittoreski ja kaunis luontokohde pikkumatkan päässä pääkaupungista. Kalkkikallioesiintymät ovat kasvattaneet Lohjansaaren luonnosta poikkeuksellisen rikkaan ja monimuotoisen. Lohjanjärvi on komea melontakohde, ja jalkapatikassa mieluiten liikkuvien kannattaa poiketa Paavolan luontopolulle (Pietiläntie).

Paavolan luontopolku, Lohjansaari. Kuva: Tomi Pohja.

6. Pähkinäpolku, Kirkkonummi

Pääosin helppokulkuinen Pähkinäpolku on hieno 4,4 kilometrin luontokierros, jonka varrella voit bongata monenlaisia luonnon eläväisiä. Kolmen järven ja komeiden metsien maisemissa luikertavan polun varrella on muutamien levähdyspaikkojen lisäksi muun muassa lintutorni sekä laituri järven rannassa. Opastetaulut kertovat alueen luonnosta. Havaitsetko maisemassa komean harmaahaikaran, tai kurkkiiko haapapuun kolosta nappisilmäinen liito-orava? Luontopolun alun löydät, kun laitat navigaattoriin Eerikinkartanontien.

Pähkinäpolku Kirkkonummi Kuva Tomi Pohja

Pähkinäpolku Kirkkonummi Kuva: Tomi Pohja

7. Sahajärvi, Teijon kansallispuisto

Teijon ihana Sahajärvi tarjoaa monipuolisia ulkoiluelämyksiä. Hilaa itsesi kavereiden kanssa vetolossilla Kalasuntin saareen ja tulistele superkauniilla laavupaikalla saaren puokamassa. Sahajärven rannalla kiertää myös lyhyehkö Totin luontopolku, jonka tunnelma on hieno yhdistelmä viidakkoa ja puistoa. Kyseessä onkin Teijon kartanon villiintynyt vanha puisto, josta voit bongata muun muassa alppiruusuja. Reitin varrella on myös uimaranta. Mitä jos ottaisitkin kanootin, kajakin tai sup-laudan mukaan ja lähtisit Sahajärven laineille?

Kalasuntin vetolossi Sahajärvellä. Kuva: Jonna Saari.

8. Torronsuon kansallispuisto

Pieni mutta lumoavan kaunis Torronsuo on yksi eteläisen Suomen kansallispuistohelmistä. Helsingistä tänne hurauttaa 1,5 tunnissa. Kahdella rengasreitillä sekä esteettömällä tulipaikalla kruunattu suopuisto on tosiasiassa koko Suomen syvin suo, jonka aamu- ja iltahämärä ovat mystisyydessään vertaansa vailla. Jos rakastat pitkoksia, on Torronsuo sinun kohteesi! Torrolle ajellessa kannattaa poiketa myös Hämeen luontokeskuksen kautta.

Torronsuo. Kuva: Marinella Himari

9. Valkmusan kansallispuisto

Persoonallinen Valkmusan kansallispuisto on suopuisto, jonka erikoisuutena on peikkometsäinen Moronvuori. Valkmusan kansallispuistossa on kaksi merkittyä reittiä, jotka molemmat sopivat pituudeltaan erinomaisesti myös lapsille. Tänne on helppo lähteä vaikkapa seikkailuhenkiselle päiväretkelle koko perheen voimin. Moronvuorella on tupa, ja vuoressa on myös jännittävä halkeamaluola nimeltään Moronreikä.

Valkmusan kansallispuistossa on kymmeniä eri suotyyppejä. Kuva: Caj Koskinen.

10. Ruostejärven virkistysalue, Tammela

Liesjärven kansallispuiston kupeesta löytyvä Ruostejärven virkistysalue on ehdottomasti kokemisen arvoinen retkikohde, joka ansaitsee saada lisää huomiota ja retkeilijöitä. Ruostejärvellä nautit upeasta hiekkarannasta, kauniista metsistä ja vaikkapa marjastuksesta puhtaassa ja ruuhkattomassa luonnossa. Poikkea Ruostejärven-retkesi ohessa myös Hämeen luontokeskuksessa.

Ruostejärven ranta. Kuva: Antti Huttunen.

Alle tila-auto, retkireppu vai kenties Tesla?

Voit palauttaa vuokra-autosi kaikkiin Sixtin toimipisteisiin, joten auton vuokraaminen palvelee näppärästi myös pidemmillä matkoilla, vaikkapa Lapissa.

Valittavana on monipuolinen kattaus autoja kaikenlaisiin reissutarpeisiin, kompaktista retkirepusta aina maastureihin ja tila-autoihin. Osaan autoista on saatavilla myös kattoteline. Huomaathan, että valittavana on myös lemmikkipaketti – karvakamuja ei siis tarvitse jättää kotiin!

Sixtillä on ISO 14001 -ympäristösertifikaatti, ja laaja valikoima hybridiautoja. Jos haluat retkelle täyssähköautolla, voit valita menopeliksesi jopa Teslan.

Varaa vuokra-autosi Retkipaikan kautta -10% alennuksella >>

1 reply
  1. Nimetön
    Nimetön says:

    Näyttääpä kauniilta paikalta tuo Strömforsin ruukki. Ollaan mietitty tekevämme autoreissun ensi kesänä. Joten tässä olisikin hyviä paikkoja käydä.

    Vastaa

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.