Kirkkonummen Meiko on upea kokemus myös talvella

Kirkkonummen Meikon alueelta löytyy useita retkeilijälle sopivia reittejä, jotka lumoavat myös näin talvella. Reiteistä pisin on 8,3 kilometriä pitkä Meikonkierros, jonka varrella on keittokatos ja joka on merkitty keltaisella. Kotokierroksen pituus on 4,4 kilometriä, ja se on merkitty vihreällä. 3,2 kilometriä pitkän Kuikankierroksen väri on punainen. Jokaisen reitin varrella on tulistelupaikka ja ainakin yksi käymälä.

 Reittien lähtöpaikka kartalla
Kirkkonummi.fi: Reittikartta

Kirkkonummella sijaitseva Meiko on ulkoilijoiden suosiossa: Metsähallituksen keräämien tilastojen mukaan kävijämäärät ovat nousseet vuosien 2017 ja 2018 välillä kaksinkertaisiksi. Eikä ihme, sillä Meikon alue tarjoaa maisemia ja reitistöjä moneen makuun sekä tulipaikkoja eväsretkille. Voit tutustua muihinkin Metsähallituksen keräämiin kävijätilastoihin täällä.

Luonnontilainen Meiko tuo mieleen lähes erämaiset maisemat, ja täällä helposti unohtuu, että onkin itse asiassa aivan pääkaupunkimme kupeessa. On aika hienoa, että meillä on näin laajoja ja upeita luontoalueita ympäri Suomen ja erityisesti, että niitä on myös kaupunkikeskittymien lähettyvillä. Pidetäänhän niistä huoli jatkossakin?

Kesäisin Meikon reitit tarjoavat kauniita järvi-, kallio-, suo- ja metsämaisemia, mutta alueeseen kannattaa tutustua ehdottomasti myös talviseen aikaan.

Tammikuussa lunta oli niin paljon, että lumikengät olisivat olleet paikallaan, mutta pääsi polkuja kiertelemään ilmankin. Auringontäyteisenä pakkaspäivänä oli mahtavaa retkeillä polkuja pitkin järven rannoilla. Talvinen Meiko pisti todella parastaan!

Reittejä Meikosta löytyy eri pituisia, ja ne pääsee kiertämään myös talvella. Lue aiemmasta jutustamme tarkemmat kuvaukset eri reittivaihtoehdoista. Vinkattakoon, että päiväretkeksi upeasti sopiva Kotokierros vie retkeilijän kallioiden päälle ihailemaan hienoja maisemia!

Pilviselläkin talvisäällä on ihanaa seikkailla lumisissa Meikon metsissä. Tammikuussa pimeä tuli jo aikaisin, mutta otsalampun kera kiersin rengasreitin polkua pitkin loppuun. Kokemus oli oikeastaan todella miellyttävä, kävellä kaikessa rauhassa hämärtyvässä illassa ja kuunnella pakkaslumen narskunaa kenkien alla.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.