Retkelle valmistautumista

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty ja puoliksi tehty, se on riittänyt ennenkin.

Retken suunnittelu alkaa luonnollisesti retkikohteen valitsemisesta ja siitä, kuinka pitkää retkeä on tekemässä. Kun matkalle on lähdössä lähes kuukaudeksi, on lähes kaikkeen varauduttava. On yritettävä pakata mahdollisimman paljon, mutta mahdollisimman vähän ja yksin matkaavalla on tietysti oltava ja kannettava, kaikki. Tämänkertainen retkeni sijoittuu lähes pohjoisimpaan Norjaan, sieltä takaisin Suomen lappiin ja minne nenä vie.

Rinkan pakkaaminen on taitolaji siinä missä itse retkeltä selviytyminenkin. Rinkka tulisi pakata niin, että se pysyisi mahdollisimman yhtenäisen könttinä. Se on myös hyvä pakata siten, että painavimmat tavarat tulevat mahdollisimman lähelle itseään, jotta tasapaino on helpoin säilyttää. Rinkan koepakkaaminen, varsinkin uuden rinkan kanssa on hyvin tärkeää, jotta kaiki mahdolliset säädöt saadaan omille mitoille säädettyä ja paino jakautuu kantaessa sopivasti lantiolle ja hartioille. Näin rinkan kanssa on helpointa kulkea.

Järjestettävää riittää pakkaamisen ohellakin. Kuka kastelee kasvit, kalastuslupien hankinta, bussiliput ja muut kyydit.

Vaan nyt minun pittää lähteä ottamaan selevää, että mitenkä viisaita ovat pohjoisen lohet, miltä näyttää auringon radat tunturien kärjistä ja mitenkä monta yötä se selviää ukko itekseen erämaassa eli löytääkö ruokaa ja mitenkä paljon. Lapista tahi Norjasta palajan kuhan nämä asiat on selvitetty eli elokuun loppuun mennessä. Eläkeehän sovussa ja satteesta on turha valittaa ku työ istutte sisällä kuitenkin kahtomassa olymppialaisia.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.