Kurikan Madesjärvessä on pieni saari, jossa saapujaa odottaa Saarikota

Kurikan Jalasjärven alueella, Madesjärvellä sijaitseva Saarikota on suhteellisen pienellä kävelymatkalla tavoitettava kaunis ja hyvä retkipaikka. Helpon saavutettavuutensa ansiosta se sopii monenlaisille retkeilijöille, myös lapsiperheille. Reitin varrella ylitetään saareen johtava silta, ja itse kota tulipaikkoineen odottaa saaressa. Evästelyn lisäksi kannattaa tehdä kierros pienen saaren rannoilla.

Kohde kartalla

Reitti: 0,5 km suuntaansa

Kota, tulipaikka

Perille: 3-tieltä (Tampereeentie) käännytään Madesjärventielle, jota pitkin ajetaan noin 3,6 km ja käännytään Luoman metsätielle, jossa noin 250 metrin päässä on parkkipaikka.

Parkkipaikalta lähtee viitoitettu reitti kohti Saarikotaa. Kodalle johtava polku on kaunis metsän halki johtava väylä, joka päätyy Madesjärven rantaan. Rannasta lähtee silta saareen. Silta saattaa liikkua hiukan veden virtauksen vuoksi, joten se saattaa olla hiukan vinossakin ja sen ylittäminen kannattaa suorittaa varoen.

Saaressa kulkijaa odottaa kaunis kota sekä sen vieressä myös tulipaikka. Kodassa on hyvä nauttia luonnon läheisyydestä, joskin parhaimpana ötökkäkautena ötökät ovat saarelle myös löytäneet tiensä.

Saari kannattaa sen pienuudesta huolimatta kiertää ja ihailla järvimaisemia saaren rannoilta. Saaressa on myös kodan läheisyydessä laituri, mutta uimaan halutessa kannattaa tutkailla ensin järven pohjaa. Näyttäisi kivikkoiselta.

Mikäli uintihalut yllättävät, on lähistöllä 3-tietä eteenpäin ajettaessa muutaman sadan metrin päässä Saarijärven P-paikka, jonka rannassa on hyvät uimamahdollisuudet sekä kesäkahvila. Onpa siellä aiemmin ollut jopa veneenvuokrausta.

Saarikota on mukava vierailukohde 3-tietä ajaville, sillä se sopii sekä yksin liikkujille että myös perheille.

Sijainti: N=6912983.346, E=291562.689
(ETRS-TM35FIN)

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *