Jorma Murto

Kauhajokinen, syntyjään oululainen eräretkeilyyn hurahtanut perheellinen mieshenkilö, jolle luonto on aina ollut tärkeässä osassa. Ensimmäisen kerran näin päivänvalon 1957.

Suomen Ladun ja Suupohjan ladun jäsen sekä eräretkiopas järjestäen elämysretkiä ympäri Suomea eri kohderyhmille. Tärkeänä osana myös vastuullisen retkeilyn merkityksen esilletuonti ja siitä informointi.

Kuvaamalla luontoretkiäni kirjoittamalla ja jakamalla ottamiani kuvia, haluan tuoda luontokohteet esille helpottamaan valintaa lähteä liikkeelle. Vaellus, maastopyöräily ja talvisin lumikenkäily ovat itselleni asioita, joista nautin eniten.

Nuoruusvuosilta takataskussa myös vuorivaellusoppaan koulutus Itävallasta, jossa asuin. Omassa blogissani www.eraretkeily.com on retkiäni vuodesta 2020 eteenpäin, ja Retkipaikalle kirjoittajan statuksen saatuani tänne tulee laajamittaisemmat kertomukseni retkeilystäni, vaelluksistani sekä muista aktiviteeteistäni. Joitain kohde-esittelyjä löytyy myös nimelläni Youtubesta.

Tervetuloa seuraamaan ja ottamaan yhteyttä kun kaipaat retkiseuraa, retken suunnitteluapua tai vain infoa jostain paikasta.