Lyhyt mutta hurmaava Kohinapolku tarjoaa kaksi koskea, Kauhajoki

Usein eri luontokohteissa vierailun yhteydessä tulee mietittyä, olisiko lähistöllä myös jokin vähemmän tunnettu paikka, jossa kuitenkin olisi jotain nähtävää ja koettavaa. Tässä yksi sellainen. Kauhanevalla vierailun yhteydessä on helppo liittää matkaohjelmaansa myös Nummikosken Kohinapolku, joka on helppokulkuinen ja lyhyt pyrähdys, mutta tarjoaa ilahduttavasti kosken kohinaa.

Lähtöpaikka kartalla

Tulipaikka, ei puuhuoltoa

Nummijoentiellä, Kauhanevan Nummijärven-puoleisen pään liittymän kohdasta jatkettaessa eteenpäin tullaan Nummikoskelle, jossa vasemmalle kääntyen päästään Säkkiharjuntielle. Pian tien vasemmalla puolella on Nummikosken vanha koulu, jonka pihaan on helppo autonsa pysäköidä.

Tietä pitkin edetään kävellen pieni matka, jonka jälkeen oikealle johtaa viitta Kohinapolku.

Tuolla polulla, jonka pituudeksi arvelisin noin 1,5 kilometriä, luonnonrauha yhdistyy Nummijoen kohinoihin siinä olevien koskien pauhun säestämänä.

Joen ranta sillalta alajuoksulle päin on kaunista luonnonsuojelualuetta. Kävipä täällä mihin vuodenaikaan tahansa, aina kuulee erilaisia luonnon äänimaailmoja. Virtaavan veden määrä ja sitä myöten melodiat vaihtelevat luonnollisesti paljon vuodenaikojen mukaan, ja kohde sopii retkipaikaksi vuoden ympäri.

Polun varrella maasto vaihtelee märän kohdan ylittävistä pitkospuista aina sekametsien kainaloihin. Polun päässä on myös leiripaikka, jossa voi virittää tulen kun varoitukset sen sallivat. Puuhuoltoa ei ole, eli omat puut on oltava mukana jos aikoo tulistella.

Tämän kohteen ylläpidosta vastaa Nummikosken kyläyhdistys, ja reitti sopii erinomaisesti myös lapsiperheille käyntikohteeksi.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.