Piia Gustafsson

Olen Piia ja asustelen Raumalla. Perheeseeni kuuluuvat kolme poikaa, koirat ja marsut. Kiinnostukseni luontoon on alkanut jo pienenä, ja olenkin harrastanut suunnistusta jo 8-vuotiaasta lähtien. Edelleenkin tulee käytyä välillä suunnistuskisoissa, mutta suurimmaksi osaksi nautin luonnosta ja metsästä rauhallisesti patikoiden, hiihtäen tai meloen.

Lapset ja koirat kulkevat vaihtelevasti mukana reissuilla. Lomamme suuntautuvatkin useimmiten retkeilyalueiden läheisyyteen. Muutama vuosi sitten aloitin myös metsästysharrastuksen, ja mukana metsästysreissuilla kulkevat Ruska-pohjanpystykorva ja Pihla-bourbonnaissinseisoja.

Olen opiskellut eräoppaaksi ja valmistuin vuonna 2019. Samana vuonna perustin retkeilypalveluja tuottavan yrityksen Rannikon Seikkailut. Eniten olen keskittynyt melontaretkiin Lounais-Suomen alueella, mutta myös vuosittain on ollut vaelluskursseja ja talviretkeilyä.

Retkeilyssä parasta on mielestäni vähän haastavammat vaellukset, jossa omat taidot ovat koetuksella ja pientä riskinottoakin tulee otettua. Sitten hyvää vastapainoa on retkeillä lasten kanssa, kun päätavoite on vain nauttia luonnossa olemisesta, silloin matkat ovat lyhyitä ja eväitä syödään usein ja paljon.