Kiitos lukijat, Retkipaikan vuosi 2014 ylitti kaikki odotukset

Kiitos teille kaikki Retkipaikan lukijat kuluneesta vuodesta. Vuosi on ollut huikea ja ylittänyt odotukset. Kevään Retkeilykausi starttasi Ahvenanmaan lehtojen keväästä ja kesän mittaan kiersimme Etelä-Konneveden silloin vielä tulevan kansallispuiston mielenkiintoisimpia pienkohteita. Heinäkuussa pääsimme tutustumaan Kolin salaisuuksiin ja syksyllä kiersimme mm. Lohjan seudulla. Siihen päälle lukemattomat muut paikat. Ehkä mieleenpainuvimpana Paavolan tammi, josta tuli puumaailman julkkis.

nåtö-8

Retkipaikan suosio räjähti ja sivuillamme vieraili vuoden 2014 aikana yli 270000 eri kävijää. Juttujamme luettiin muutamaa kymmentätuhatta vaille miljoona kertaa. Se on huikean paljon.

Kysyimme marras-joulukuun taitteessa kuinka moni on käynyt jossain paikassa siksi, että on lukenut siitä Retkipaikassa. Näin ilmoitti tehneensä useampi kuin joka kolmas. Nopealla laskutoimituksella selviää, että juttumme ovat innoittaneet huikean monta retkeä. Se jos mikä on mahtavaa, siitä kun kumpuaa niin monenlaista hyvinvointia: henkistä ja fyysistä, palveluiden käyttöä ja myös luonto hyötyy sitä enemmän, mitä useampi kokee sen merkitykselliseksi.

louhulahden kiikkukivi (14)

Vuoden varrella olemme saaneet muutaman yhteistyökumppanin, jotka mahdollistavat Retkipaikan tekemisen. Kiitos majoituksesta, varusteista, serveritilasta ja opastuksesta sekä siitä, että uskotte meihin. Toivomme, että tukea riittää myös alkavana vuonna. Nykyisessä mittakaavassa Retkipaikka ei nimittäin onnistuisi ilman apuja.

isopyysalo-3327

Retkipaikka ei syntyisi ilman mahtavaa tiimiä. Upeita ihmisiä, jotka rakkaudesta luontoon, retkeilyyn ja halusta ilahduttaa muita jaksavat antaa panoksensa. Meitä on tätä nykyä jo Hangosta Karigasniemelle, Kokkolasta Imatralle; yhteensä 47 kuluneen vuoden varrella aktiivista tekijää. Päivätyön ja perhearjen ohessa myös tämän kaiken koordinointi on melkoinen ponnistus. Ajoittain koenkin huonoa omatuntoa siitä, ettei kaikkeen pysty venymään, mutta parhaamme teemme täälläkin päässä.

Kalajanvuori-5

Alkavana vuonna tulevat Retkipaikka-kirja ja mobiiliapplikaatio. Ensimmäisen mahdollisti kumppanimme Karttakeskus, joka uskoo konseptiin ja haluaa edistää retkeilyä. Jälkimmäisen AVEK, joka myönsi hankkeelle Digidemo-tuen, joka samalla varmisti sen toteutuksen kertalaakista.

levitunturi-2

Ja lopuksi se tärkein. Retkipaikan tekeminen ei onnistuisi ilman teitä lukijamme. Jokainen kerta, kun luette tarinoitamme, jokainen kerta kun jaatte juttuja sosiaalisessa mediassa, kun käytte jossain esittelemässämme paikassa tai vinkkaatte kohteita tuleville reissuillemme – kaikki se on arvokasta.

Tulevana vuonna yritämme tehdä Retkipaikasta vielä monipuolisemman, laadukkaamman ja ennenkaikkea toiveidenne mukaisen. Kertokaa ihmeessä, mitä toivotte enemmän, mitä vähemmän. Sillä on paljon merkitystä. Toivomme vielä enemmän yhteisöllisyyttä, yhteistyötä, ajatuksia sisällöstä sekä ideoita siitä, miten muut voivat keräämäämme tietoa käyttää. Kiitos kuluneesta vuodesta, tehdään seuraavasta vieläkin parempi.

Ja lopuksi ilotulitus Retkipaikan tapaan. Hyvää uutta vuotta!

1 reply
  1. Lohjantyttö
    Lohjantyttö says:

    Antti, kiitos sinulle! Mikään ei ole niin tärkeää kuin retkeily. Tervetuloa Lohjalle.

    Vastaa

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.