Hortahaaste: Mikä jonottaa pannulle pääsyä?

Oheisessa kuvassa on odotamassa pannulle pääsyä erityisen oivallinen herkku suoraan kotimaisesta luonnosta. Sen rinnalla kalpenee moni kaupan vihannes. Vaan mikä onkaan horta, jonka olemme pilkkoneet pannuvalmiiksi?

IMG_5929

Jos tunnistat tai haluat arvata, niin pistä vastauksesi kommenttina tämän blogiartikkelin perään ja muista jakaa hortahaaste myös kavereillesi. 7.7. mennessä oikein vastanneiden kesken arvomme Retkipaikka-paidan.

h_porisee

Kaverikseen hortaherkku sai vuoden ensimmäiset poimitut kantarellit. Siihen kaveriksi vielä pari tuntia aiemmin järvestä nousseen kuhan fileet voissa paistettuna, niin ei paremmasta väliä. Voita lukuun ottamatta kaikki ainekset olivat peräisin alle kilometrin säteeltä. Se on sitä oikeaa lähiruokaa.

14 replies
  1. Tarja Jauhiainen
    Tarja Jauhiainen says:

    Maitohorsma. Mutta sen taitaa tunnistaa kaikki. Horsma ja suolaheinä pannulla, ei paha 🙂

    Vastaa
  2. EevaE
    EevaE says:

    Annu Lius veikkasi varmaan oikein… osmankäämi, varmaankin leveälehtiosmankäämi se minunkin mielestäni on. Valkoisia, mehukkaannäköisiä kantaosia, ja taitaa olla vartta ja vihreää kukintoakin mukana?

    Vastaa
  3. Tarja Jauhiainen
    Tarja Jauhiainen says:

    Tuo osmankäämi oli aivan uutta… Väkisin kasvatettu kurkku jääkin minulta nykyisin kauppaan 🙂

    Vastaa
  4. Marjaana Lahtua
    Marjaana Lahtua says:

    Osmankäämihän se siinä. Syötän raakana salaateissa ,paistoksina kerman kera. Monen vuoden käyttö- ja opetuskokemuksella upea kasvi

    Vastaa
  5. Saara Karjalainen
    Saara Karjalainen says:

    osmankäämi juu, vaikka pilkottuna voisi vaikuttaa myös joltain laukalta

    Vastaa

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.