Helppokulkuinen salalampi Uudellamaalla: Kakarlammi, Mäntsälä

Aina ei tarvitse pitkää matkaa tai haastavaa polkua, että pääsee nauttimaan syrjäisestä salalammesta keskellä korpea. Mäntsälän Ohkolassa, Hanko-Porvoo tien varrella sijaitsee parin kilometrin helpon hiekkatien päässä juuri tällainen, sadunomainen lampi, nimeltään Kakarlammi.

Kohteelle pääsee kävellen hiekkatietä jonka alussa olevalle puomille mahtuu auto parkkiin. Puomin osoite on Keravanjärvenranta 101. Videolla käydään myös parissa tieltä hieman sivuun vievässä kohteessa fiilistelemässä, ja lammen nimen historiaakin selvitetään.

Kakarlammen vanha laituri

Kyseessä ei ole virallinen retkireitti tai kohde, joten alueella liikutaan omalla vastuulla ja jokamiehenoikeudella – muistakaa tämä kun kokeilette vanhan laiturin kestävyyttä uintipaikalla. Kunnioittamalla alueen tontinomistajia pidämme retkeilymahdollisuudet jatkossakin hyvinä.

Kakarlammen metsätien puomi

Kakralammi on malliesimerkki helppokulkuisesti paikasta, jossa pääsee kuitenkin nauttimaan yksinäisyydestä ja luonnon läheisyydestä. Ja sehän retkeilyssä, ainakin allekirjoittaneelle, on kaikkein parasta.

Karttalinkki puomille, karttalinkki Kakarlammelle. Lammen ETRS-TM35FIN -tasokoordinaatit: N=6723331.710, E=397473.416

Kirjoittaja Instagramissa: https://www.instagram.com/mikav84/

2 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *