Pietarinluolan luonnonsuojelualue

Talven pitkinä iltoina karttoja tutkiskelellessä huomio kiinnittyi Karkalintien alkupäässä sijainneeseen Pietarinluolan luonnonsuojelualueeseen. Sen nimi kun piti sisällään ilmiselvän vihjeen siitä, että kohteessa odottaisi jotain mielenkiintoista. Niinpä eräs toukokuun lopun helteinen sunnuntaipäivä oli aika ottaa tarkemmin selville, mitä alue piti sisällään.

Lähestyminen sujui helposti ja pian pieni tie kiemursi kahden jyrkän rinteen välissä tiheän kuusikon ja rehevän lehtipuuston vihreäksi maalaamassa maisemassa. Mikäs siinä ajellessa kun autolla pääsi likipitäen perille.

Eipä aikakaakaan kun yhden hengen tehopartio oli maastossa ja ihmettelemässä parinkymmenen metrin jyrkännettä alueen lounaispuolella. Lupaavasta halkeamasta ja lohkareikosta huolimatta se ei kuitenkaan tarjonnut luolaa. Sen sijaan länsisivulla kohosi todella näyttävä avokalliojyrkänne.

Seuraavaksi etsintä kohdistui kaakkoiskulmaan, josta lehtipuiden takaa häämöttikin lupaavannäköinen jyrkänne. Lähemmäs päästyä edessä avautui negatiivinen kallioseinämä, joka todentotta kurkotti niin pitkälle, että alle mahtuisi jalkapallojoukkue pitämään sadetta. Joskaan ei maaten.

Mikäli paikalle saapuu, kannattaa aluetta kierrellä laajemminkin, mäen päällä nimittäin on upea suo ja vahva erämaatunnelma.

1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.