Halkoliiteri ja sisiliskon kohtaaminen

Viikolla 27 olimme tulevaisuuden retkeilijä Ahtin kanssa tutustutumassa Suonenjoen eteläosissa Ahvenisen takana kiemurtavan metsäautotieverkoston varrelta löytyviin maisemiin. Iltapäivän tarkoitus oli tiedustella ympäristöä tulevia reissuja varten. Tämä tavoite täyttyikin mainiosti ja lisäksi kivikkoisen kangasmaaston, nuorten mäntymetsien ja erämaajärvien täyttämälle matkalle osui muutama kuvaamisen arvoinen kohde. Hienompana ehkä metsästysseuran halkoliiteri, joka oli seiniltään valtaosin haloista tehty.

Kotvan kummastelimme myös pirunpellolla tönöttänyttä ruosteista lumilapiota, jäätikön päällekkäin pinoamia kiviä ja hyvin punaisen oksidikerroksen pintaansa saanutta kiveä. Eniten kysymyksiä taas herätti harmaana tienposkessa seistätönöttänyt siirtolohkare, jonka kylkeen oli nakuteltu teksti R2. Mikä lie ideana tuossa?

Lopummalla viikkoa suuntasimme taas Huttusen Juhan kanssa tekemään tuttavuutta jigikuhiin. Tuolla reissulla kohtasimme kannonkolon, jossa majaansa piti peräti kolme sisiliskoa ja yksi sammakko. Näistä kuvaukselliseksi osoittautui vain yksi sisilisko. Kuhista kukaan ei halunnut kuhaan, mutta neljö sentään veneeseen.

Viikon viimeisenä kohteena olivat Vihdin tutut metsiköt. Olin päättänyt ottaa selvää, josko tutuilta paikoilta löytyisi jo kantarelleja. Ei löytynyt, mutta sen sijaan havaitsin, että metsäkauris oli päättänyt jakaa ihmisten kanssa uimapaikan. Hieman myöhemmin silmät saivan levätä vielä hetken luonnontaiteen parissa, kun lintu oli kutonut upean pesärakennelmansa kauniiseen katajavanhukseen. Sienet sen sijaan antoivat odottaa itseään seuraavalle viikolle.

Viikko 28 sitten alkoikin yllättävissä merkeissä. Ohjelmassa piti olla Rokokallion reissu, mutta lopputulema olikin jotain ihan muuta. Pääslahden luontopolun maisemista nimittäin sattui löytymään esiintymä suloisia kantarelleja. Niistä kelpasi paistella makea peti saman päivän iltana jigiin tärpänneelle kuhalle. Kyllä kelpaa.

1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.