Yön yli retkeilyn peruskurssi Nuuksiossa lauantaina 21. toukokuuta

Tällä retkikurssilla sinulla on täydellinen mahdollisuus tutustua ryhmän kanssa yön yli retkeilyyn ammattitaitoisessa ja turvallisessa ympäristössä. Kurssilla saat kokemusta ja opit taitoja, joilla luodaan pohja omille yön yli retkille ja sekä tuleville pidemmille vaelluksille.

Kurssilla on varattu aikaa vapaaseen keskusteluun ja kysymyksille, joten saat varmasti vastauksen sinua askarruttaviin retkeilyaiheisiin kysymyksiin. Pääset myös halutessasi testaamaan varusteita ennen niiden hankkimista. Kurssilla keskitymme tekemällä oppimiseen; osallistujat mm. valmistavat ruuat omilla retkikeittimillä ja pystyttävät omat teltat sekä osallistuvat suunnistamiseen matkan edetessä.

Sinulla ei tarvitse olla aiempaa retkeilykokemusta. Normaali kunto riittää.

Kurssin oppaina toimivat kokeeneet retkeilijät ja luonto- ja eräoppaat Maarit ja Harri Jääskeläinen. Yhteistä retkeilykokemusta pariskunnalla on takana yli 15 vuotta. Harri on hankkinut selviytymiskoulutusta ja on myös itsenäisesti harjoitellut luonnossa selviytymistä. Maarit on Metsämieli-ohjaaja ja voimme aikataulun salliessa kokeilla metsämieli-harjoitteita retken aikana. Oppaat ovat vaeltaneet luonnossa kaikkina vuodenaikoina ja viimeisin pidempi (22 päivää) vaellus toteutettiin Käsivarren erämaassa talvella 2021. Vastaamme mielellämme kysymyksiisi kurssiin liittyen.

Lähtö ja paluu: Suomen luontokeskus Haltia, Nuuksiontie 84, 02820 Espoo.

Kurssin sisältö

-rinkan pakkaaminen ja säätäminen

-retkivaatetus

-retkikeittimet, retkiruuat, retkikeittimen huolto 

-kartan ja kompassin käyttö. Gps-laitteen ja kännykkasovellusten käyttö.

-teltan pystytys ja teltassa yöpyminen

-kirveen ja puukon turvallinen käsittely sekä tulenteko.

-retkietiketti ja jokamiehenoikeudet

-retkeilyvarusteiden huolto

Kurssin aikana kävellään 10 – 15 kilometrin pituinen matka. Osallistujat saavat käsityksen miltä rinkan kanssa kävely tuntuu ja mikä voisi olla itselleen sopiva päivämatka tuleville retkille. Reitti kulkee Nuuksion mäkisessä ja vaihtelevassa maastossa. Yön vietämme hormillisen tulipaikan läheisyydessä, jossa on myös uintimahdollisuus ja ulko-WC käytettävissä.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.