Helmikuun Retkilauantain ohjelmassa Minna Jakosuon talviretkeilyluento, ohjattu lumikenkäretki ja paljon muuta!

Kiinnostaako talviretkeily? Helmikuun Retkilauantaina pääset sukeltamaan monipuolisesti talviretkeilyn maailmaan. Retkilauantaita vietetään Suomen luonto- ja retkeilykeskus Haltiassa Espoon Nuuksiossa joka kuukauden ensimmäisenä lauantaina.

Helmikuun Retkilauantain FB-sivu

Koko ohjelma: Haltia.com

Tässä poimintoja seuraavan Retkilauantain ohjelmasta:

Minna Jakosuon talviretkeilyluento

Haltia-sali klo 14-15

Kuukausi yksin erämaassa -tempauksellaan maineeseen noussut vaellus- ja eräopas Minna Jakosuo johdattaa luennollaan talviretkeilyn perusteisiin. Jakosuo luennoi Haltia-salissa talviretkeilyssä tarvittavista taidoista ja tarvikkeista kello 14-15. Pitkien talvivaellusten kokemuksella hän osaa kertoa kuinka lumen ja pakkasen keskellä retkeilystä nauttii eniten. Esityksen jälkeen on varattu myös aikaa vastata kysymyksiin.

Opastettu lumikenkäretki

Lähtö Haltian edestä klo 10, ennakko-ilmoittautuminen netissä

Retkilauantaina aamupäivän käynnistää opastettu lumikenkäretki. Jo tammikuussa vedetty lumikenkäretki varattiin täyteen, joten varmista oma paikkasi ja varaa se ajoissa! Pääset nauttimaan retkellä talvisen Nuuksion parhaista puolista eräoppaan johdolla ja opit samalla lumikenkäilyn taidon sekä lumikenkien säädöt. Retki alkaa kello 10 lumikenkien valinnalla ja niiden saloihin tutustumisella ennen maastoon suuntaamista. Lue lisää tästä ja varaa paikkasi.

Susi-infopiste ja -tietoiskut

Haltian Galleriassa voit klo 11-15 välisenä aikana tutustua luontomme uljaaseen suurpetoon Susi Life -hankkeen susi-infopisteellä, ja kello klo 12-13.30 Haltia-salissa tarjolla on myös susiaiheisia tietoiskuja. Haltian Tapahtumakentällä on lisäksi parhaillaan nähtävillä ranskalaisen luontovalokuvaaja Olivier Larreyn valokuvanäyttely The Land of Wolves.

Retkeilyvälinetestausta

Tapahtumakenttä klo 12-16

Haltian Tapahtumakentällä pääsee klo 12-16 testailemaan talviretkeilyyn liittyviä välineitä Espoon Ladun opastuksella.

Avoimet ovet näyttelyihin & maksuttomat opastukset

Haltian näyttelyihin on avoimet ovet Retkilauantaina klo 15–21. Muina aikoina normaali sisäänpääsymaksu. Vaihtuvat näyttelyt ovat yksi toisensa jälkeen uudistuneet aivan hiljattain, joten esillä on paljon uutta koettavaa! Klo 17 ja klo 18 pääsee päänäyttelysalin antiin tutustumaan myös maksuttoman opastuksen kera.

Lux Nuuksio jooga- ja mediaatioilta

Kokoontuminen Haltian pääovella klo 18:30

Tule mukaan kokemaan miten hyvältä kehossa kuuluu tuntua, miten kevyt on rauhoittunut mieli ja miten osana luontoa kaikki on hyvin. Jooga- ja meditaatio-ohjaajana Mikaela ”Miki” Vuorisalmi. Paikkoja on rajoitetusti, varaa omasi tästä.

Haltian sauna

Klo 15-17

Pehmeistä löylyistään tunnettu Haltian retkisauna on lämpimänä miehille klo 15 ja naisille klo 16. Pistäydy lauteilla ulkoilun jälkeen! Varaa paikkasi saunavuorosta.

Varustevuokraamo palvelee

Retkipaikan varustevuokraamo luo mainiot puitteet myös omatoimiseen retkeilyyn Nuuksiossa. Vuokraamo palvelee Retkilauantaina koko Haltian aukioloajan mitalta, ja välineitä voi vuokrata klo 20:30 saakka.

Kooste tehty 23.1.2023. Muutokset ohjelmaan mahdollisia. Tarkista ajantasainen ohjelma Haltian tapahtumasivulta.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.