Lataa perhe luonnossa – poimi tästä käyttöösi syyslomaviikon ohjelmamme Suomen luontokeskus Haltiassa!

Syyslomaviikko Haltiassa 15.–23.10.2022

Suomen luontokeskus Haltiassa on syyslomalaisille paljon ohjelmaa, muun muassa maksuttomia, hyvinvointiteemalla opastettuja retkiä sekä lettukoulu tunnelmallisesti elävän tulen äärellä kodassa. Lauantaina 22.10. Haltiassa vietetään lisäksi Vuoden Luontokuva 2022 -festivaalia. Alta voit poimia vinkit syysloman viettoon Nuuksiossa. Tervetuloa!

Katso myös Haltia.com ja
Tapahtuman Facebook-sivu

Löydät syyslomaviikon ohjelman pääpiirteissään myös Instagram-tilimme kohokohdista ajanjakson loppuun saakka.

Lataa aivosi luonnossa -hyvinvointiretket

Maksuton
Ti 18.10. klo 13–14
to 20.10. klo 13–14
Lähtöpaikka: Haltian etupiha

Lataa aivosi luonnossa -retkellä kokeillaan erilaisia tapoja ladata aivoja ja kroppaa luonnossa toiminnallisilla tavoilla. Koko perheen retki tehdään lasten ehdoilla ja se sopii erityisesti 5–12-vuotiaille lapsille vanhempineen. Retkellä kuljetaan 1–2 kilometrin matka Haltian lähiluonnossa. Retken lähtöpaikka on Haltian etupiha, josta lähtö klo 13.00. Ei ennakkoilmoittautumista.

Haltian lettukoulu

Maksuton
Joka päivä 15.–19.10. klo 12–15
Paikka: Haltian tapahtumakentän kota

Tuhansia nuotiolettuja paistaneet eräoppaamme Joel ja Rei opastavat kaikenikäisiä lapsia nuotiolettujen paistamisen nikseihin. Ja mikä parasta, oman itsepaistetun letun saa syödä herkullisen hillon kera! Jokainen letunpaistaja saa Lettumestari-diplomin sekä Lettumestareiden nuotiolettutaikinan salaisen reseptin.

Haltian näyttelyt avoinna jokaisena syyslomapäivänä

Osaan näyttelyistä vaaditaan Haltian sisäänpääsymaksu tai Museokortti
Avoinna syyslomalla: joka päivä klo 10–18

Vuoden Luontokuva 2022 -festivaali

Lauantaina 22.10.

Vuoden Luontokuva -festivaali järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa Suomen luontokeskus Haltiassa. Festivaali on vuoden merkittävin kotimainen luontokuvatapahtuma. Vuoden Luontokuva 2022 sekä kilpailun kaikki sarjavoittajat julkistetaan palkintogaalassa 22.10.2022.

Suomen luontokeskus Haltian Galleriassa avataan Vuoden Luontokuvat 2022 -näyttelykokonaisuus la 22.10. klo 12. Näyttely on nähtävillä ensimmäisenä Haltiassa ja on esillä 8.1.2023 saakka. Tapahtumapäivänä 22.10. yleisö pääsee näkemään näyttelyn maksutta.

Löydä tapahtuman lisätiedot sekä mm. livestriimilinkki >>

Retkivinkkimmen Nuuksioon

Haltianportin kartan löydät pdf-muodossa tästä.

Aarnitulen tulipaikka on syyslomalaisten vapaassa käytössä koko syysloman ajan klo 10–18. Tulipaikka sijaitsee noin 800 metrin matkan päässä Haltiasta. Siellä on pöytäpenkit, tulirinki ja puuvaja sekä kompostikäymälä.

Haltian kaikenikäisille retkeilijöille sopivia lähiluontopolkuja ovat:

  • Esteetön Maahisenkierros (2 km). Reitin kruunu on näköalatasanne, josta avautuvat upeat näkymät yli Nuuksion Pitkäjärven. Muutoin kuljetaan metsän ympäröimänä. Reitti lähtee mäen päältä Solvalla Areenan pihan vasemmasta laidasta. Maahisenkierros on vaativa pyörätuolireitti.
  • Päivättärenpolku (1,4 km) on merkitty maastoon käpymerkein. Se lähtee parkkipaikan vierestä punaisen infovajan luota. Mäkisyytensä ansiosta vaativan reitin varrella on kohdeopastetauluja, jotka tarjoavat tietoa Nuuksion luonnosta.
  • Punaisen sulan salaisuus (200 m). Luontopolku perheen pienimmille. Luontopolkutaulujen lorun avulla ratkotaan, kenelle punainen sulka kuuluu. Polku alkaa Haltian tapahtumakentän nuotiopaikan vierestä ja sijoittuu metsäiseen rinteeseen.

Lisäksi löydät Haltian lähiluonnosta Lataa aivosi luonnossa -luontopolun, joka kulkee Maahisenkierroksen varrella. Voit ottaa kartan harjotteilla mukaasi täältä tai Haltian Lataa aivosi luonnossa -näyttelystä.

Nuuksion kansallispuiston reitit löytyvät mm. Haukkalammelta, jonne 4,6 kilometriä pitkä yhdysreitti lähtee ihan Haltian vierestä. Tutustu Nuuksion luontoon ja reittiesittelyihin Nuuksio-sivullamme.

Vuokraa varusteesi meiltä!

Syysloma on mitä mainioin ajankohta hieman laajentaa omaa retkeilyharrastustaan – mitäpä jos kokeilisit vaikka sähköavusteista fatbikeä, opettelisit kokkaamaan retkikeittimellä tai viettäisit yön luonnossa? Varustevuokraamostamme löydät retkikeitinten ja pyörien lisäksi muun muassa telttoja, makuupusseja ja makuualustoja, rinkkoja ja kantorinkkoja sekä päiväreppuja. Varaa haluamasi tuotteet ajoissa netistä niin varmistat, että ne ovat käytössäsi kun saavut.

Muut palvelut syyslomalla

Haltian asiakaspalvelu, retkeilyneuvonta, varustevuokraus ja Haltia Shop -luontomyymälä palvelevat koko syysloman ajan 15.–23.10.2022 paikanpäällä Haltiassa klo 10–18, sähköpostitse info(at)haltia.com ja puhelimitse 040 163 6200.

Ravintola Haltian Luonto lautasella -lounas on tarjolla ma–su klo 11–16 ja illallinen pe–la klo 16–20 (ravintola avoinna klo 21 saakka).

Haltia Lake Lodge -luontohotelli sijaitsee aivan Haltian vieressä, lue lisätietoa heistä ja varaa yöpyminen syyslomalle!

Saapuminen Haltiaan

Bussilinja 245(A) Espoon asemalta tuo sinut Haltian pysäkille suoraan Haltian eteen. Espoon asemalle esimerkiksi junat Helsingin rautatieasemalta kulkevat tiuhaan.

Autoilijoille ilmainen autopaikoitus löytyy Haltian tilavalta parkkipaikalta, jossa on myös sähköautojen maksuton latauspiste.

Tervetuloa latautumaan syyslomalla luontoon Haltiaan ja Nuuksioon!

Pidätämme oikeudet muutoksiin. Sisältöä tarkennettu 7.10.2022.

Katso tapahtuman Facebook-linkistä tuoreimmat ohjelmanostot!

Lähde: Haltia.com

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.