Täivuoren syrjäiseltä näkötornilta aukeaa upea maisema Keiteleelle

Paikka kartalla, N 6999260 E 429068

Kannonkosken ja Viitasaaren väliltä lähtee pohjoiseen tie Keihärinkoskelle. Jonkin matkan päästä kääntyy tie Luotolansaarelle, jonka korkeimmalle paikalle on pystytetty puinen näkötorni.

Vaikka perille autolla pääseekin, paikka on sen verran sivussa tiheämmästä asutuksesta, että siellä on mukavan rauhallista. Kaksitoista metriä korkea torni kohoaa 177 metrin korkeuteen merenpinnasta, ja sieltä avautuu näköala ympäröivälle Keiteleelle. Näkyypä sieltä Keihärinkoskikin!

Mielestäni tornin näköala on ehdottomasti alueen parhaita. Kauimmaiset mäet ja metsät näkyvät taivaanrannassa sinisen eri sävyin. Ja mikä parasta, näköala tornista on joka suuntaan.

Läheisyydessä kiertää myös noin kilometrin mittainen luontopolku, ja paikalle on rakennettu erillinen näköalatasanne liikuntarajoitteisille. Sen parhaat näkymät ovat tosin jäämässä kasvavien puiden taakse.

Lähietäisyydeltä löytyvät myös Huopanankoski ja Koljatin kalliot, joilla kannattaa poiketa samalla reissulla. Eikä kaukana ole myöskään Pyhä-Häkin Kansallispuisto.

Lue lisää:

Täivuoren näkötorni ja luontopolku, pdf-esite

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.