Retkipaikka haastaa lukijansa tunniksi luontoon

#tuntiluonnossa haastaa sinut retkelle, joka alkaa omalta ulko-ovelta ja vie sinne, mihin sen annatkin johtaa. Keskittymisen luontoon ja arkisten murheiden unohtamisen varmistaa se, että katselet maailmaa kameran lävitse.

Jo tunti luonnossa vähentää tehokkaasti stressiä, laskee verenpainetta ja nostaa mielialaa. Mikset siis tarttuisi tähän mahdollisuuteen?

Limbergin metsä (13)

Tunti luonnossa on juuri sellainen kuin haluat. Lähdetkö etsimään elinympäristösi luonnonihmeitä; erikoisia puita tai maisemia? Tarkkailetko hiljaa pihapiirisi lintuja, eläimiä tai tuulessa huojuvia ruohonkorsia? Tärkeintä on lähteä ulos ja viettää tunti luonnossa rentoutuen ja havainnoiden.

Lisäkannusteena käynnistämme kuukauden kestävän Tunti luonnossa, kirjoitus- ja kuvauskilpailun.

Ota kamera mukaan tutkimusmatkallesi. Lähde kotiovestasi tunniksi ulos, kuvaa tekemiäsi havaintoja ja kirjoita syntyneitä ajatuksia muutamalla virkkeellä muistiin. Osallistua voit seuraavilla tavoilla Lähetä juttusi ja 1-6 valokuvaa osoitteeseen: [email protected] Voit julkaista juttusi myös blogissasi ja lähettää linkin sähköpostilla. Instagrammissa osallistua voi hashtagilla #tuntiluonnossa.

Muista myös laittaa hyvä kiertämään ja haasta tuttavasi mukaan. Kahdeksan parasta ja mieleenpainuvinta juttua palkitaan hyvillä, aiheeseen liittyvillä palkinnoilla.

Kilpailuaika 1.–31.5.2014 asti. Parhaat kuvat julkaistaan Retkipaikka.fi sivustolla. Kilpailun voittajat valitsevat Retkipaikka.fi sivuston perustaja Antti Huttunen ja Luolamies, kirjailija Tuomo Kesäläinen.

Palkinnot:
1 kpl Suomen rotkot, Tuomo Kesäläinen (Salakirjat 2014)
2 kpl Seikkailijan retkiopas Varsinais-Suomen luoliin, Tuomo Kesäläinen (Mäntykustannus 2011)
1 kpl Suomen kalliomaalaukset – Bongarin käsikirja, J.Parkkinen & T.Wetterstrand (SKS 2013)
2 kpl Erämiehen keittokirja, Edit Reinilä 1915 (Salakirjat 2011)
2 kpl Retkipaikka t-paitoja

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.