Ahevenanmaan Bomarsundissa pääsee polkujuosten raunioretkellle

Ennätysmäärä polkujuoksutapahtumia luvassa: katso, mitkä ovat lähellä sinua ja lähde mukaan!

Yhteistyössä Salomon

Puraisiko polkujuoksukärpänen ja nyt mietit, uskaltaisitko mukaan elämäsi ensimmäiseen polkujuoksukisaan? Tai ehkä lähimetsän polut ovat jo tuttuja ja pohdit, mistä löytyisi sopiva tapahtuma uusine polkuineen? Suomessa järjestetään tänä vuonna ennätysmäärä polkujuoksutapahtumia. Ilahduttavan moni tapahtumista on ottanut erityisesti lajin aloittelijat huomioon reittejä suunnitellessaan.

Alla lista Suomen polkujuoksutapahtumista heinäkuusta joulukuuhun 2017. Laajemmin on esitelty järjestäjien haastattelun pohjalta neljä hyvin erilaista, aloittelijoille soveltuvaa tapahtumaa: Bomarsund Trail Run, Seitsemisen polut, Rauman Nurmes Trail ja Himos Trail.

Jatkuvasti päivittyvän, koko vuoden 2017 kilpailukalenterin löydät Trailrunning.fi-sivustolta.

Ahevenanmaan Bomarsundissa pääsee polkujuosten raunioretkellle

5.8.2017 PNM Trail, Nousiainen

Matkat: 10 km, 23 km, 38 km
Aivan uusi tapahtuma Kuhankuonon retkeilyreiteillä ja Kurjenrahkan luonnonsuojelualueella.

Bomarsundin polkuja Ahvenanmaalla
5.8.2017 Bomarsund Trail Run, Bomarsund, Ahvenanmaa

Matkat: 4,5 km ja 12 km

Bomarsundin poluilla, Ahvenanmaalla juostaan tänä vuonna jo kolmatta kertaa. Aikaisempien vuosien osallistujilta on sadellut kiitoksia erityisesti monipuolisesta reitistä. Maasto on vaihtelevaa ja välillä kuljetaan Bomarsundin historiallisten alueiden läpi. Matkan varrella ohitetaan linnoituksia, kuljetaan vanhojen hautausmaiden läpi ja päästäänpä kapuamaan reidet lujille laittavia portaitakin. Järjestäjä kommentoi elämyksellistä reittiä: ”Nämä 12 km eivät ole ihan maailman helpoimmat.”

Lajiin vasta tutustuville on tarjolla mukava 4,5 kilometrin reitti.

Hurjapäisimmät kisaajat pystyvät yhdistämään samaan reissuun kaksi mielenkiintoista tapahtumaa. Bomarsund Trailrun ja Bomarsund Open Water Challenge 2017 (Avovesiuinnin SM) ovat asetelleet aikataulunsa niin, että avouintia harrastavat polkujuoksijat voivat osallistua helposti molempiin tapahtumiin saman päivän aikana.

Pitkospuupätkä bomarsundilaisittain

6.8.2017 Seitsemisen polkujuoksu, Ikaalinen

Matkat: 6 km, 10 km, 20 km

Seitsemisen kansallispuistosta, Koveron perinnetilalta startattiin poluille viime vuonna ensimmäistä kertaa. Maalissa juoksijoiden palaute oli selkeä: tänne haluamme palata! Toisen vuoden järjestelyissä kiitelty reitti on pidetty samana, mutta pieniä käytännön asioista on kehitetty ensimmäisen vuoden juoksijoilta saadun palautteen avulla.

Seitsemisen tapahtuma haluaa kannustaa uusia juoksijoita poluille. Kynnystä madalletaan muun muassa pitämällä osanottomaksut edullisina (aikuiset 20 euroa, alle 16-vuotiaat 10 euroa, perhelenkki 20 euroa/perhe). Perheiden pienimmät saavat maalissa pienen muiston osallistumisesta.

Mutta kuinka monen kilpailun hiet pääsee huuhtomaan savusaunan lauteilla? Seitsemisen väki lämmittää Koveron savusaunan juoksijoita varten. Löylyihin pääsee 5 eurolla. Lisämaksusta huolimatta juuri savusauna keräsi viime vuoden osallistujilta erityiskiitoksia. Ethän siis jätä tätä elämystä väliin, jos suuntaat Seitsemisen metsiin?

Seitsemisen polut polkujuoksutapahtuma kaikenikäisille

Viime vuoden nuorin osallistuja saapumassa maaliin Seitsemisen poluilta Kuva: Outi Borgenström

12.8.2017 Tunturimaraton, Pyhätunturi

Matkat: 10,5 km ja 21,5 km

Vauhdikkaita vaellusreittejä ja hyvin hitaita rakkakivikoita Suomen vanhimmassa kansallispuistossa. Tapahtuman aikana Pyhällä on runsaasti polku- ja luonto-ohjelmaa koko perheelle.

Blogivinkki: Pipo silmillä: Pyhän tunturipuolikkaalla tajusin, mistä polkujuoksussa on kyse

13.8.2017 Sporzz Trail Run Meiko, Kirkkonummi

Matkat: 8 km ja 15 km

Meikojärven upealla järviylängöllä päästään tutustumaan uusittuun polkuverkostoon. Osa osallistumismaksuista ohjataan suoraan alueen polkuverkoston kehittämiseen.

17.8.2017 Espoo Trail Run Autumn, Espoo

Matkat: 3 km, 7 km, 14 km

Erittäin matalankynnyksen polkujuoksutapahtumien sarja juostaan jokaisena vuodenaikana. Reitti kulkee Espoon keskuspuistossa on sarjan jokaisessa tapahtumassa sama.

Blogivinkki: Lina’s blogg om träning: Espoo trail run – gyttja, terräng och härlig löparglädje!

Himos Trail polkujuoksutapahtuma

Himos Trailin reitillä voi osallistua harjoituslenkeille, joilla jopa kävelijöille omat vauhtiryhmänsä

18.-19.8.2017 Himos Trail, Jämsä

Matkat: 0,5-3 km, 8 km, 24 km

Himos Trailin järjestäjien tavoitteena on saada mukaan aivan ensikertalaisia. Himoslaisten toiveena on myös liikuttaa kokonaisia perheitä poluilla. Aloittelijoiden avuksi järjestäjät ovat miettineet uskomattoman monta helpotusta:

  • Vaellussarja ilman ajanottoa, liukuva lähtöaika, edullinen osallistumismaksu (20 €) ja mahdollisuus lyhentää reittiä matkan varrella. Osallistujille säänkestävä reittikartta ja ruokailu.
  • Viisi veloituksetonta yhteislenkkiä tapahtuman reitillä ennen tapahtumaa. Yhteislenkeillä omat ryhmät jopa hitaasti ja reippaasti käveleville. Viime vuonna vanhin osallistuja oli 89-vuotias! Alkaako numero tänä vuonna yhdeksiköllä?
  • Lapsille oma, ilmainen tapahtuma kilpailun aattona, perjantai-iltana
  • Porrastetut aikataulut kisapäivänä, jotta perheet voivat sujuvasti osallistua haluamallaan tavalla. Vaellusreitille lähdöt kello 10 ja pääsarjoihin lähdöt kello 13. Jos molemmat vanhemmat haluavat kuitenkin kisasarjaan, on kisakeskuksessa tarjolla muksula.
  • 24 kilometrin päämatkalle voi osallistua myös joukkueena, jolloin lyhin etappi voi olla vain 600 metriä. 3-5 hengen joukkue kiertää lenkin viestinä, jonka pisin osuus on 6,6 km

Tapahtuma tarjoaa herkkupaloja myös konkareille. Himos laskettelurinteineen on Etelä-Suomen suurimpia mäkialueita. Rinteiden takaa aukeavat upeat polkuverkostot, joista tapahtuman järjestäjien mukaan edes paikalliset eivät tunnu tietävän. Reitille on pyritty poimimaan alueen parhaat herkkupalat pitäen juoksijat mahdollisimman pienillä poluilla vältellen teitä viimeiseen asti. Maastossa pääsee nautiskelemaan koskematonta korpimetsää, pieniä suolampia, sammalkuusikoita ja avokallioalueita.

Himos Trail

Maisema Himos Trail -tapahtuman reitiltä

19.8.2017 Pyssymäki Extreme, Nivala

Matkat: 12 km, 26,5 km, 57,5 km

Vuonna 1974 valmistuneen Iso-Sydänmaan vaellusreitin uusittu versio. Pisimmälle matkalle juoksijat lähetetään väliaikalähtönä. Täällä voit kokea todella omaa rauha raskaalla reitillä.

Blogivinkki: Minä, kuntoileva perheenäiti: Pyssymäki Extreme Polkujuoksu (2015)

19.8.2017 Inov-8 Trail Running, Seinäjoki

Matkat: 10 km ja 21 km

Reitillä lakeuksien vaihtelevia polkuja yhdistettynä alueen suurimpiin mäkiin.

19.8.2017 NiceTRAIL, Tampere

Matka: 7 km

Naisten oma polkujuoksutapahtuma Tampereen poluilla.

19.8.2017 Maaria Trail, Turku

Matkat: 6 km, 10,5 km, 21 km

Turun pohjoisten maisemien polkuja.

20.8.2017 Rokua TrailRun, Utajärvi

Matkat: 10 km, 21 km, 42 km

Polkujuoksutapahtuma Suomen ainoan ja maailman pohjoisimman Geoparkin sydämessä, Rokuan kansallispuiston upeissa maisemissa. Sopii loistavasti ensimmäiseksi polkujuoksuksi, mutta haastetta riittää myös kokeneille maastourheilijoille!

26.8.2017 Jämsänkosken saunalenkki, Jämsänkoski

Matkat: 2 km, 4 km, 8 km

Kaunista kangasmaastoa, vauhdikasta enimmäkseen kovapohjaista polkua. Juoksun hiet huuhdotaan rantasaunassa.

26.8.2017 Tritanium Trail Run, Joensuu

Matkat: 10 km ja 20 km

Utranharjun vaativalla reitillä on kimmoisia neulaspolkuja, jyrkkiä nousuja ja laskuja. Kauhistuttavatko kivikot tai juurakot? Niitä ei tältä reitiltä löydy.

27.8.2017 Salpalinja Trail Run, Lappeenranta

Matkat: 1 km, 5 km, 9 km, 21 km

Tapahtuma kunnioittaa Salpalinjan perintöä uudella tyylillä.

Syyskuu 2017 Trail Cup Kuopio, Kuopio

Matkat: 4,5 – 5,5 km

Kuopion parhaat polut yhdessä sarjassa tiistai-iltaisin. Kilpasarja starttaa yhteislähdöllä, kuntosarjalaiset saavat lähteä matkaan omalla lähtöajalla. Jokainen osakilpailu eri reitillä.

Polkujuoksu on yhteisöllinen laji. Kuva: Terhi Jaakkola, Endorfiininmetsästäjä
2.9.2017 Nuuksio Classic Trail Marathon, Espoo

Matkat: 6 km (lapset ja nuoret), 42 km, 70 km

Nuuksion kalliopolkuja ja lampien rantoja tunnelmallisessa tapahtumassa, joka on hyvä tavoite kaikille uusia haasteita ja elämyksiä etsiville kestävyyskuntoilijoille. 2017 uutuutena 70km:n ultramatka yhtenä lenkkinä.

Blogivinkki: Nuuksioclassic.com-sivustolla innostava lista blograportteja ja linkkejä kuvakansioihin (2015)

2.9.2017 Vuokatti Trail Challenge, Vuokatti

Matkat: 23 km, 42 km, 100 km

UKK-polkua pitkin etenevä reitti huipentuu haastavaan Vuokatin vaarajonon 13 vaaran ylitykseen. 100km:n uusi lähtöpaikka Hiidenportin kansallispuistossa.

Blogivinkki: Ultrasisu: Vuokatti Trail Challenge 110 km – Ville Maksimainen (2015)

2.9.2017 Trail Run Korkatti – Neljän vuoren valloitus, Haapavesi

Matkat: 2 km, 7 km, 15 km, 22 km

Kaikentasoisille juoksijoille ja kävelijöille sopiva tapahtuma. osa Pohjanmaan Polkujuoksu Cupia.

Rauman Nurmes Trailin maisemia
9.9.2017 Nurmes-trail, Rauma

Matkat: 10 km, 20 km, 25 km

Nyt tarkkana kisareissuun lähtiessä! Tämä Nurmes komeilee kartalla aivan länsirannikolla, ei siis Itä-Suomessa. Nurmes Trail juostaan saaressa, jonne ei ole tie- eikä lauttayhteyttä. Reitin luonto on hyvin monimuotoista. Juoksijat saavat herkutella ulkosaariston kallioilla ja lehtomaisemissa. Välillä kuljetaan avarilla hiekkarannoilla ja päädytään umpeen kasvaneihin kuusikoihin. Reitin korkeimmat kohdat koukkaavat aivan ulkomeren reunalle. Läntisimmästä reunasta länteen päin jatkaessa vastassa olisi Ruotsin ranta.

9,5 kilometrin reitti on suunniteltu nimenomaan lajin aloittelijoita ajatellen. Haastavimmat palat on säästetty 23,5 km:n matkan taittajille.

9.9.2017 Hovi trail, Anttola

Matkat: 10 km ja 20 km

Polkujuoksua Anttolanhovin hienoissa maastossa.

9.9.2017 Salamajärvi Trailrun, Kivijärvi

Matkat: 8,2 km, 18 km, 58 km

Huolella merkatut reitit, pitkospuut ja hyvässä kunnossa olevat polut tarjoavat eri tasoisia vaihtoehtoja jokaiseen makuun.

Blogivinkki: Lenkkareiden viemää: Salamajärvi Trailrun (2016)

9.9.2017 Iso-Syöte Classic Trailrun, Pudasjärvi

Matkat: 8 km, 21 km

Polkujuoksu Suomen eteläisimmän tunturin maisemissa keskellä kauneinta ruskaa. Erikoisuutena pitkospuujuoksua. Juoksu päättyy Iso-Syötteen huipulle, jonne noustaan UKK-polkua pitkin.

16.9.2017 KiipFIT Trail Run, Janakkala

Matkat: 10,3 km ja 21,1 km

Hienoja harju- ja kangasmaastoja.

16.9.2017 Ylivieska Trail Run, Ylivieska

Matkat: 5 km, 10 km, 16 km

Pohjanmaan Polkujuoksu Cupin päätöskilpailu. Reitti kiertää Törmäjärven luonnonkauniissa järvi- ja metsämaisemassa.

16.-17.9.2017 Terva Trail Run, Rokua

Matkat: 32 km, 60 km, 100 km

Vaihtelevaa maisemaa, pitkospuita, suota ja paljon muuta

Bomarsundin polkuja Ahvenanmaalta
23.9.2017 Helsinki City Trail, Helsinki

Matkat: 6km, 14km ja 24km

Korpea ja pieniä polkuja Helsingin keskuspuiston metsissä ja kallioilla. Lähtö Paloheinässä, maali Laakson ratsastuskentällä.
Blogivinkki: Sata paria lenkkareita: Helsinki City Trail – kauden päätöskisa (2015)

23.9.2017 Äänemäki Run, Äänekoski

Matkat: 5 km, 8,2 km, 16 km

Vaihtelevaa maastoa ja hyväkulkuisia polkuja Äänemäen laskettelurinteen ympäristössä.

23.-24.9.2017 Pyssymäki Ultra, Nivala

Matka: 171 km

Suomen pisin polkujuoksukisa, ”Suomen Barkley-maraton”. Kolme kierrosta haastavaa Iso-Sydänmaan reittiä, joka on kova kiertää yhdestikin. 36h aikaraja.

24.9.2017 Yyterin Piikki, Pori

Matkat: 10 km ja 20 km

Perinteinen polkujuoksu Yyterin kankaiden maastopoluilla. Kilpa-, kunto- ja retkisarjat.

30.9.2017 Syys Sipoonkorpi Trail, Vantaa

Matkat: 10 km, 21 km, 30 km

Sipoonkorven kansallispuiston polkuja. Samoilla reiteillä juostaan oma kisa keväisin.

Blogivinkki: Outdoor Oksanen: Videoterveisiä Sipoon poluilta.

30.9.2017 Trail Run Nivala, Nivala

Matkat: 5 km, 8 km, 18 km

Sopiva määrä hyväkulkuista neulaspolkua, pitkospuita, pururataa ja hiekkatietä kaikkiin makuihin.

6.10.2017 Nuuksio Night Trail, Espoo

Yksi pimeä matka kaikille: 12 km

Yöllinen polkujuoksu kaikille juoksun harrastajille lokakuun pimeässä illassa. Otsalamppu mukaan!

7.10.2017 Vaarojen Maraton, Koli

Matkat: 15 km,43 km, 86 km, 130 km

Suomen polkujuoksujen legenda juostaan nyt jo 12. kerran.

Blogivinkki: Järjestäjien kokoama lista blogiraportteja vuosien varrelta

8.10.2017 Solvalla Trail, Espoo

Matkat: 9,8 km, 17,6 km, 27,4 km

Maltillisten matkojen tapahtuma Nuuksion ylängön upeilla poluilla ja ulkoilureiteillä. Hien saa virtaamaan viimeistään Solvallan laskettelurinteen nousussa.

14.10.2017 Parmaharju Trail, Lieto

Matkat: 6 km ja 12 km

Turku Trail Cupin päätöstapahtuma. Rennosti juostavia latupohjia ja leveitä polkuja. Haastetta reitille tuovat Parmaharjun hyppyrimäen portaat.

21.10.2017 Myyrylänkorpi Trail Run, Mikkeli

Matkat: 3 km, 10 km, 16 km, 32 km

Reitti yhdistelee aitoa polkujuoksua ja maastojuoksua kulkien osittain vanhaa Avojärvihölkän reittipohjaa.

29.10.2017 Repovesi Autumn Trail, Kouvola

Matkat: 6 km, 12 km ja 21 km

Repovesi Trail Run -polkujuoksusarja Repoveden kansallispuistossa. Ensisijaisesti kuntotapahtuma. Mukana myös kilpasarjat halukkaille.

6.12.2017 Espoo Trail Run Winter

Matkat: 3 km, 7 km, 14 km

Espoon poluilla kaikkina vuodenaikoina juostavan sarjan talvinen startti. Reitti kulkee Espoon keskuspuistossa on sarjan jokaisessa tapahtumassa sama.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *