Kuukauden retkeilyblogi: Endorfiininmetsästäjä

kkblogimarras2016Kirkkonummelta kotoisin oleva Terhi Jaakkola on varsinainen tehomimmi. Hänestä kannattaa inspiroitua.

– Olen endorfiininmetsästäjä, elämysliikkuja, arkiseikkailija, aikaisten aamujen ihailija, roskaton vaelluskummi #38 ja hyvän kahvin ystävä, Terhi esittelee itsensä.

Retkipaikan lukijoille hänellä on oitis heittää mainio haaste:

– Kokeilkaa joskus arkiretkeilyä. Yö metsässä keskellä viikkoa tuntuu ihan luvattomalta. Iloinen virne saattaa paljastaa toimiston tyypeille: on taas käyty metsän puolella!

Terhi elää itse niin kuin opettaa. IT-alalla markkinoinnin tehtävissä työskentelevä blogaaja kertoo majailevansa usein niin riippumatossa, veneessä kuin mökissäkin.

Inspiroidu! 3 tärppiä Endorfiininmetsästäjä-blogista:

terhijaakkola5

Luonnossa liikkuen vuoden ympäri

Terhi liikkuu luonnossa sesongin mukaan: nyt marraskuussa hän on uinut, vesijumpannut, hiihtänyt, retkiluistellut ja pyöräillyt.

– Viime vuonna pääsin melomaan iloisen seurueen kanssa jouluaattona, ja ennen kuin vuosi vaihtui, olinkin jo retkiluistimilla hihkumassa taikajäillä. Jos tarjolla on luminen talvi, nautin eniten maastohiihdosta. Jos lumen sijaan on pelkkää pakkasta, retkiluistelen. Viime kesänä kokeilin huippuhauskaa lajia: swimrunia eli uintijuoksua.

Vuoden ympäri Terhi ui ja työmatkapyöräilee. Jano kokea jotakin uutta on kova: koettu on muun muassa Ylläksen 7 Summits -kisa sekä epäviralliset randonneen SM-kisat.

terhijaakkola2

”Luulin pitkään kirjoittavani treeniblogia”

Kolme vuotta vanhan Endorfiininmetsästäjä-blogin perustamista Terhi pohti pitkään, kunnes päätti ystäviensä rohkaisemana toteuttaa ideansa.

Tuoreen blogaajan ensimmäisiä aiheita olivat tuotetestit ja välinekatsaukset. Niihin liittyviin kysymyksiin Terhi oli saanut vastailla jo runsaasti, joten hän tuumi, että yhtä hyvin voisi jakaa neuvojaan netissä laajemminkin.

– Nyt riemuitsen aina, kun olen saanut lukijan yllytettyä ulos ja liikkeelle, kokeilemaan jotain uutta, ehkä jopa ylittämään itsensä.

terhijaakkola1

Kuin varkain Endorfiininmetsästäjästä kasvoi lifestyle-blogi.

– Luulin pitkään kirjoittavani treeniblogia, jossa toivutaan urheiluvammoista, pohditaan välineitä ja haaveillaan uusista kisoista, Terhi toteaa.

– Huomaan kuitenkin kirjoittavani lifestyle-blogia, joka kertoo minun elämäntyylistäni. Blogista on tullut myös tärkeä paikka kirjata muistiin omia tunnelmiani ja oppejani, jäsentää ajatuksiani.

Hurjia hetkiä pienillä retkillä

Metsän keskellä varttunut Terhi on toden totta saanut kokea monenlaista metsästäessaan endorfiiniä luonnon helmassa.

– Monetkin reissuni saattavat kuulostaa hulluilta. Luistelu Porvoosta Kotkaan juuri jäätyneitä väyliä ylittäen, 24 tunnin rogaining-kisa tunturissa, Jukolan viestin lähdön videointi vesitason kyydissä liidellen, 82 kilometrin juoksu Karhunkierroksen vaativassa maastossa tai 100 kilometrin kävely lokakuisessa yössä Synkkä Syysunelma -kisassa, Terhi luettelee vain pintaa raapaistakseen.

Joskus on oltu vakavammissakin paikoissa. Ongelmat saattavat seuraavat toista.

– Näin kävi esimerkiksi, kun lähdin hieman hätäisesti valmistautuen polkemaan Espoosta Keuruulle. Ensin katkesi satulan tanko, sitten hajosi rengas, lopulta minkään lukuisten lamppujen lataus ei riittänyt ja olin tuntemattomalla, pienellä, pimeällä metsätiellä eväät lopussa ja palelin. Harmitti ja pelotti, mutta seuraavana päivänä koko sekoilu jo nauratti.

Terhi itse nimittää Espoo–Keuruu-fillarointia pieneksi seikkailuksi. Toimitus haluaa huomauttaa, että matkaa paikkakuntien välillä on noin 300 kilometriä…

terhijaakkola3

Roskattomuutta ja muita perustaitoja

Terhi haaveilee useamman kuukauden pyöräseikkailusta sekä useiden viikkojen seikkailusta Suomen itärajalla. Luonto on Terhille loputon elämysten lähde, puuhamaa, jossa voi harrastaa rakkaimpia lajeja. Hänen rakkain lähiluontopaikkansa on Kauhalan purolaakso kotinurkilla Kirkkonummella.

– Metsässä ja merellä koen olevani kotona, perillä. Jos menisin rikki, minut pitäisi viedä metsään. Myös meri Espoon edustalla on muuttunut vuosi vuodelta tärkeämmäksi. On huikeaa, miten monipuolinen pienikin merialue voi olla. Olen liikkunut samoilla vesillä uiden, meloen, purjehtien, sup-lautaillen, juosten, luistellen ja hiihtäen.

Uusien lajien kokeilu ja erätaitojen opettelu on kuitenkin suhteellisen uutta Terhin elämässä.

–  Kun yhden idean keksii, johtaa se aina toiseen. Hurmaava kierre!

Roskattomat vaelluskummit -joukkoon hiljattain liittynyt Terhi aikoo jatkossa kertoilla blogissaan aloittelevan retkeilijän näkökulmasta opastaen roskattomuuden lisäksi myös muita perustaitoja: mitä retkellä saa tehdä ja mitä ei ja miksi.

– Takaraivon hauduttamossa on juttu motivaatiosta ja innostuksesta ja meikittömyydestä. Jonossa, viimeistelyä vailla juttuja ultrapolkujuoksusta, veneen vuokrauksesta ja retkiluistelusta, Terhi paljastaa.

Tervemenoa tutustumaan Terhin blogiin tästä linkistä. Terhi on juuri liittynyt myös Retkipaikan kirjoittajatiimiin!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.