Testissä Salomon Skin Pro 15 Set -juoksureppu juomarakolla

Yhteistyössä Salomon

Innostuin uudestaan juoksuharrastuksesta. Tällä kertaa minut innoitti juoksemaan polkujuoksu – retkeilyä harrastan jo monipuolisesti, mutta ajatus juoksemalla tehdyistä retkistä kevyin kantamuksin oli innostava!

Vaimoni on harrastanut juoksemista jo useamman vuoden, mutta minulle oli tullut taukoa juoksemisesta jo parikymmentä vuotta.

Salomon ilmoittaa repustaan, että se on joustavaa strecth-materiaalia ja venyy kaikille sopivaksi. Kokeilimme repun istuvuutta meille molemmille. Minä olen hiukan pullea, 176 cm pitkä ja painan noin 87 kg. Vaimoni on 150 cm pitkä ja painaa noin 55 kg. Reppu sopi hihnoja säätämällä hyvin meille molemmille. Säätäminen on nopeaa ja se tapahtuu ”vyötäröremmistä”, ja olkahihnoista.

Reppu pysyy tukevasti selässä myös juostessa, ja valmistajan ilmoittama 297 gramman juoksureppu ei tunnu epämukavalta, kuten normaali selkäreppu. Reppu tuntuu selässä täyteen pakattunakin enemmänkin liiviltä.

Repun päätilan tilavuus on 15 litraa. Juomarakko on heti selkää vasten, eikä hölsky pahasti. Reppu hiostaa tietenkin selän kohdalta, jossa se osuu iholle, mutta juostessa muutenkin tuntuu yleensä paita kostuvan.

Juomarakon letku vaikutti ensisilmäyksellä olevan tiellä ja huitovan naamalle, mutta ei se sitä kuitenkaan tehnyt. Juominen on juostessa helppoa, eikä reppua tarvitse ottaa pois selästä. Repussa on myös pilli, mutta huomasin sen hiukan kolisevan juostessa ja siirsin sen toiseen kohtaan, jolloin äänihaitta poistui.

Repussa on monipuoliset taskut. Molemmissa olkahihnoissa on kolmen taskun rypäs, joista yksi on vetoketjullinen, muut taskut ovat venyvää ”verkkoa”. Ylimmät taskut ovat isoimmat ja sinne saa isonkin kännykän mahtumaan. Taaempana on vielä yhdet taskut lisää, ja repun päätaskun alla on kiristettävä kuminauha, jonka alle voi pingottaa vaikkapa takin, puseron tai kävelysauvat.

Juomarakkoon mahtuu jopa 1,5 litraa nestettä. En sitä aluksi uskonut, mutta kyllä se piti mitattaessa paikkansa. Ihan täysi juomarakko täyden repun kanssa saattaa hiukan valuttaa vettä itsestään, joten korkki pitää olla kiinni. Nestepussi on foliolla vuoratun pussukan sisäpuolella, joten kylmä neste ei säteile suoraan selkään. Pussi irtoaa näppärästi repusta, ja nesteiden tankkaaminen onnistuu miehekkäällä, ”ohjeita ei lueta” -tavalla.

Reppu soveltuu mukavasti lyhyempiin päiväretkiin, jossa juostaan esimerkiksi tunturin päälle tai tulipaikalle evästelemään ja takaisin. Uskoisin tämän olevan mukava keino retkeillä kansallispuistoissa, ja miksipä ei vaikka Lappiin ajaessa voisi tutustua juosten matkalta löytyviin nähtävyyksiin.

Reppuun saa mahtumaan kahden ihmisen eväät ja nesteet, vaatetta, retkikeittimen, teetä/kahvia, matkapuhelimen, GPS-laitteen ja vaikkapa kävelysauvat. Kätevä väline, jolla saa lisää mukavuutta ja monipuolisuutta juoksuharrastukseen. Reppu soveltuu tietenkin kaikenlaiseen liikkumiseen, tapahtui se sitten juosten, kävellen, pyöräillen tai vaikkapa soutuveneellä soutaen.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.