Suonenjoen Metsämansikka on metsäretken ja leikkipuiston hyvät puolet samassa paketissa

Suonenjoen Vanhamäelle avattiin syksyllä 2016 Metsämansikka-toimintapuisto. Idea oli, että puisto tarjoaa lapsille tekemistä luonnollisessa metsäympäristössä. Kävimmekin tutustumassa paikkaan heti syyslomalla yhdessä siskon perheen kanssa, ja kokemus oli niin mieluisa, että paikka kutsui palaamaan tänä kesänä loman aikana useammankin kerran.

Puisto sijaitsee Vanhamäen Hyvinvointikeskuksen pihapiirin tuntumassa, Jauhojärven rantametsissä. Pysäköintialue on heti saavuttaessa nenän edessä ja sen reunassa on komea kyltti, jossa lukee ”Metsämansikka”. Ken siitä käy, pääsee mukavalle retkelle.

Ensimmäiseksi polku laskee alas rinnettä. Oikealle jää hevoshaka, jossa hyvällä tuurilla on asukkaita paikalla.

Vasemmalla on niityn keskellä pari mielikuvituksella toimivaa purjevenettä, joilla pääsee seitsemän meren lisäksi tiettävästi ainakin kuuhun asti.

Polun päässä on itse puisto. Ensin kiipeilyteline ja tasapainorata. Alla on kuorikatetta, joten mahdolliset putoamiset pehmentyvät oikein mukavasti. Toki löytyy myös asianmukainen liukumäki-kiipeilyteline, joka oli omien lasten suurin suosikki. Läheltä saattoi lainata puupölkyn, jonka nokassa oli hyvä istuskella ja katsella metsämaisemassa leikin innostusta.

Reppuun kannattaa pakata ehdottomasti myös eväät ja tulentekovälineet. Paikalta löytyy uusi laavu, jonka tulipaikalla paistuvat makkarat, letut (pannu mukaan) ja monet muut herkut. Jos eväitä ei mukaan sattunut, niin hyvinvointikeskuksella tarjoillaan myös edullinen ja hyväksi havaittu lounas.

Metsäretken ja leikkipuiston hyvät puolet samassa paketissa, siinä ehkä paras kuvaus Metsämansikalle. Paikka on siisti, miellyttävä, lähellä ja tarjoaa lapsille pariksi tunniksi liikuntaa luonnonläheisessä paikassa.

Ja lopuksi pro-vinkki: Jos olet liikkeellä heinäkuussa, niin nouda Vanhamäen luomumyymälästä pihapiirin toiselta puolelta ensimmäiseksi eväsmansikat. Mikään ei ole sen parempaa kuin aito Suonenjoen mansikka heti tuoreeltaan kauniissa paikassa ja hyvässä seurassa nautittuna.

Metsämansikka kartalla. N=6941741.069, E=504384.034 (ETRS-TM35FIN)

Lisätietoja Metsämansikka.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.