Persoonallista Komiota täplittävät lammet, suot ja kulotusalueet

Komion luonnonsuojelu- ja retkeilyalue on monelle tuttu paikka, mutta allekirjoittaneelta jostain syystä jäänyt käymättä. Tämä puute piti korjata pikimiten, ja hyvän sään sallimana sunnuntairetki Lopen kunnassa sijaitsevalle kohteelle sai alkunsa.

Pikkulampien, korkeuserojen, soiden ja kulotusalueiden täplittämä Komio oli erittäin positiivinen kokemus. Linnusto ja eläimistö oli näkö- jä jälkihavaintojen perusteella monipuolinen ja määrällisesti hyvinvoiva. Kulotuspaikat tarjoavat myös mahtavat puitteet aloitteleville luontokuvaajille päästä helposti lähelle eläimiä otolliseen paikkaan. Kuloalueita kiertävät pehmeäpohjaiset tiet tuovat kuvaajan aivan reviirien keskelle täysin äänettömästi.

Sopivana päivänä, kun ihmismassat eivät ole isoin määrin paikalla, voi Komiolla kokea upeaa luonnonrauhaa pienen ajomatkan päässä asutuskeskuksista. Monet rengasreitit ja hyvin opastetut polut ja tiet tarjoavat monipuoliset mahdollisuudet viettää alueella vaikka pidempäänkin – alueen leiripaikat ovat hyvillä paikoilla ja hyvin varustetut. Myös parkkitilaa löytyy paristakin paikasta.

Huomiotavaa on luonnosuojelualueella vallitsevat erityissäännöt esimerkiksi kalastuksen suhteen. Säännöt rajoittavat jokamiehenoikeutta – tiedot voi tarkastaa Luontoon.fi-palvelusta. Kuten videollakin todetaan, Komio yllätti positiivisesti. Ehdottomasti käymisen arvoinen luontokohde ihan etelän isojen kaupunkien kupeessa.

Komionvuori kartalla, N=6731192.627, E=350963.159.

Kirjoittaja Instagramissa: https://www.instagram.com/mikav84/

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *