Paikat, joihin pienille lapsille ei kannata sanoa menevänsä

Sain ajatuksen tästä jutusta ollessani Karhunperseessä. Sijainnilleni hymähdellessäni tuli mieleen Karttakeskuksen viime vuonna julkaisema kartta nimeltä Hevonkack. Sitä pläräillessä käy nimittäin selväksi, että Suomi on täynnä paikkoja, joihin pienille lapsille ei kannata sanoa menevänsä.

hevonkack

Jos on yhtä huono huumorintaju kuin allekirjoittaneella, nuo paikannimet hihityttävät, mutta myös herättävät kysymyksiä. Miksi paikalle on annettu sellainen nimi? Onko maanmittaria jekutettu vai onko paikalla jonkin muu tausta? Mitä on käynyt Hevonperseenmutkassa? En tiedä, mutta kyseisestä mutkasta löytyy laavu, jossa istuskellen voi asiaa miettiä.

hevonkack2-2

Sodankylästä löytyvät Kallenmunat. Persepuoli puolestaan Kemijärveltä. Ulvilasta löytyy Pahanpervonkangas ja Porista Jakkuvärkki. Haukiveden eteläpuolella Tyttösalmen rannalla odottaa Varvipirssi. Jos nämä sattuivat huvittamaan, niin Karttapaikan paikannimihaku tarjoaa kosolti viihdykettä sadepäivään. Ja jos tuttavan huumorintaju on tiedossa, niin Hevonkack on oiva täydennys kartastoon vaikkapa syntymäpäivälahjana. Vaikkakin sillä suunnistaminen menee vähintäänkin päin prinkkalaa.

2 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.