Jymyuutisia! Retkipaikka lyö hynttyyt yhteen Suomen Luontokeskus Haltian kanssa

Metsähallitus on valinnut Retkipaikan (Jotuca Oy) Suomen Luontokeskus Haltian palvelutoiminnan kumppaniksi seuraaviksi neljäksi vuodeksi. Haltian retkeilyneuvonta- ja asiakaspalvelu, myymälä, näyttelyopastustoiminta, tapahtumatuotanto sekä kokoustoiminnan organisointi siirtyvät Retkipaikalle.

Samalla Nuuksiossa upeiden retkeilymaastojen äärellä sijaitsevasta luontokeskuksesta tulee Suomen suosituimpana luontomatkailumediana tunnetun Retkipaikan tukikohta.

– Haltiasta tulee kaikkien retkeilijöiden kohtaamispaikka. Nyt kun Haltia ja Retkipaikka ovat yhtä, meillä on mahdollisuus luoda jotakin ennennäkemätöntä ja tuoda ihmisten, ryhmien ja yritysten saataville aivan uudenlaisia luontoelämyksiä. Teemme sen osalta tiivistä yhteistyötä myös Metsähallituksen kanssa, sanoo Retkipaikan toimitusjohtaja Antti Huttunen.

Viimeisen vuoden aikana Retkipaikka on eri kanaviensa kautta tavoittanut 1,5 miljoonaa ihmistä, ja koronakriisin jyllätessä sivuston päivittäiset kävijäennätykset ovat jälleen rikkoutuneet. Haltian kasvava näkyvyys Retkipaikassa kasvattaa luontokeskuksen tunnettuutta, ja vastaavasti myös Retkipaikan läsnäolo tulee näkymään Haltiassa selkeästi.

– Haltiassa pystymme entistä monipuolisemmin tarjoamaan ja kehittämään palveluita erilaisille asiakasryhmille. Tuotamme palveluita runsaasti itse, ja tarvittaessa käytössämme on myös Retkipaikan erittäin laaja yhteistyöyrittäjien verkosto etelästä Lappiin saakka, Huttunen kertoo.

– Lisäksi kehitämme myymälää sekä sähköistä asiakaspalvelua ja tuomme kaikki myymälän tuotteet ostettaviksi verkosta.

Retkipaikan maineikkaimpiin elämystuotteisiin kuuluu muun muassa Wine in the Woods -viinitasting, jota on toistaiseksi toteutettu Nuuksion Pohjoisen Portin metsissä. Samanlaisella luovuudella kehitetään jatkossa Haltiankin elämyspalveluita.

– En voisi kuvitella Haltiaa parempaa paikkaa mistä käsin toimia. Helsinki on maailman luontopääkaupunki ja Haltia täydellinen lähtöpiste jokaiselle retkelle, Huttunen iloitsee.

Suomen Luontokeskus Haltia sijaitsee osoitteessa Nuuksiontie 84, Espoo.

Uudistuksia luonnon ehdoilla

Retkipaikan aikomus ei ole houkutella Nuuksioon massoja.

– Tuomme Haltiaan uutta pienimuotoista, hallittua toimintaa, joka tapahtuu Nuuksion luonnonrauhan ja kantokyvyn ehdoilla, kertoo Huttunen.

Yksi keskeisimmistä uusista toiminnoista on retkivälinevuokraamon avaaminen.

– Kun käytössä on toimiva ja kattava välinevuokrausjärjestelmä, ei jokaisen retkeilijän tarvitse ostaa omia retkeilyvälineitä, joita kuitenkin käyttäisi vain satunnaisesti. Varusteiden vuokraaminen silloin kun niitä tarvitsee on ekologista ja edullistakin, ja tämän mahdollisuuden haluamme tuoda Nuuksiossa liikkuville.

Haltian tähänastisesta toiminnasta mitään ei olla jättämässä pois. Metsähallitus vastaa jatkossa edelleen Haltian toiminnallisesta kokonaisuudesta sisältäen näyttelytoiminnan, luontokoulun, markkinoinnin koordinoinnin ja brändinhallinnan. Haltian rakennus Espoon Nuuksiossa on arkkitehti Rainer Mahlamäen suunnittelema ja kalevalaisen taruston inspiroima.

Lue lisää:

Suomen Luontokeskus Haltian kotisivut

Retkipaikan kattava Nuuksio-opas

Juttua täydennetty uudistuksia koskien 23.4.2020.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.