Mulkkujärven kierros lumiseen aikaan, Alavus

Huom! Mulkkujärven patikkareitti, pitkospuut, sillat ja näkötornin portaat on korjattu 2020–2021, joten reitti on nykyään hyvässä kunnossa kulkea.

Toim. huom.

Nimestään huolimatta, tai ehkäpä juuri siksi, Mulkkujärven kierros on kokemisen arvoinen paikka. Kun tuonne pääsee yksin, on hiljaisuus käsinkosketeltavaa. Kesäisin ja keväisin Mulkkujärvi on lintujen suosiossa, ja niitä voi ihailla lintutornista tai matkan varrelta. Mulkkujärvi on osa Natura 2000 -luonnonsuojelualueiden verkostoa ja toimii myös alkulähteenä yhdelle Lapuanjoen sivuhaaroista.

Lähtöpaikka kartalla

Reitin pituus: 7,5 km, reittimerkkeinä viitat ja jo hiukan kuluneet maalimerkinnät puissa.

Taukopaikat: Kaunis laavu reitin loppupäässä sekä lintutorni laavun vieressä. Näköalakallio reitin varrella.

Mulkkujärven kierros on rakennettu vuonna 2007. Mulkkujärveä ehdotettiin vuonna 2011 uuden kansallispuiston keskiöksi Suomen luonnonsuojeluliiton toimesta. Toteutuessaan puistoon olisivat Mulkkujärven lisäksi kuuluneet myös naapurissa olevat Vähä-Mulkkujärvi ja Larvannevakin. Tuolloin ympäristöministeriö ei esitystä hyväksynyt.

Reitti kannattaa kiertää myötäpäivään, sillä silloin laavu ja lintutorni asettuvat reitin loppupäähän. Ensin kuljetaan pari kilometriä ojanvarsitietä pitkin, ja sen jälkeen siirrytään viittojen kohdalta pellonreunaa myöten metsän siimekseen. Kilometrin taivalluksen jälkeen tullaan kannakselle, jolle on annettu nimeksi Mulkkujenväli. Pian tämän jälkeen tullaan näköalakalliolle, josta on upeat näkymät järvelle. Siinä on hyvä taukopaikka.

Reittiä edetään välillä polkuja, välillä pitkospuita pitkin taivaltaen. Reitillä on useita ojien ylityksiä. Noin 750 metriä ennen reitin loppumista ja autolle palaamista saavutaan laavulle, jossa on mukava viettää aikaansa ja maistella eväitään.

Kaiken kaikkiaan kokemisen arvoinen reitti, jossa pääsee lähelle monipuolista luontoa.

Näin löydät kohteeseen: Alavuden suunnasta ajettaessa tietä 18 noin 21 km Seinäjoelle päin, kääntyy Hukkalan viitan kohdalta Hunnakkomäentielle, jota pitkin 1,5 km. Käännytään Hukkalantielle, jota ajetaan 3,5 km ja käännytään oikealle, jonka jälkeen käännytään Mulkkujärvi 3 -viitan kohdalta oikealle. Ojanvarsitietä ajetaan noin 1,5 km, jonka jälkeen tien oikealla puolella on parkkipaikka.

Lisää retkitarinoitani löydät blogistani Eräretkeily.com

Sijainti: N=6957493.942, E=311761.861(ETRS-TM35FIN)

Lue myös:

Hävyttömän kaunis syyspäivä Mulkkujärvellä

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.