”Kauppa saa aikaan vau-elämyksen” – Haltia Shop on Vuoden Museokauppa 2021!

Haltia Shop on valittu vuoden museokaupaksi Suomen museoliiton Museopalkintogaalassa. Gaala järjestettiin viime viikon lopulla Turussa, ja Vuoden museokauppa palkittiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Neljän finalistin joukosta voittajaksi nousi Haltia Shop, jonka kivijalkamyymälä sijaitsee Suomen luontokeskus Haltiassa Espoon Nuuksiossa ja verkkokauppa osoitteessa shop.haltia.com.

– Tämä on mahtava tunnustus koko Haltian väelle. Myymälä on vuosien evoluution tulos ja tämä tunnustus antaa virtaa ja intomieltä kehittää Haltia Shopia edelleen museokauppojen suunnannäyttäjänä, iloitsee Retkipaikan toimitusjohtaja ja Haltia Shopin toiminnasta vastaava Antti Huttunen.

Voittajan valintaa perusteltiin muun muassa myynnin kasvulla sekä verkkokaupan toimivuudella. Myös myymälän kohteeseen sopiva esillepano sai kiitosta.

– Haltia Shopin tyylikäs sisustus ja tuotteiden esillepanot jatkavat museon teemaa ja kauppa saa aikaan vau-elämyksen. Tuotevalikoimaltaan Haltia Shop on tulevaisuuden elämyksellinen museokauppa. Kestävä kehitys huomioidaan myymälän toiminnassa ja siihen liittyviä ratkaisuja haetaan ennakoiden. Verkkokaupan avulla kauppa on laajentanut kävijäkuntaansa koko Suomeen ja saavuttanut koronatilanteesta huolimatta hyvät myyntiluvut, palkintolautakunnan perusteet kuuluivat.

– Haltia Shopin uusittu sijainti, verkkokaupan avaaminen ja maksullinen markkinointi kertovat toimivasta yhteistyöstä museon sisällä sekä museon halusta kasvattaa kaupan myyntiä, perusteet jatkuivat.

Haltian myymälävastaava Mari Valtonen iloitsee saadusta tunnustuksesta.

– Tuntuu mukavalta, kun monen vuoden työpanos palkitaan! Ideoita tuotevalikoimaan on tullut lukuisilta haltialaisilta vuosien varrella. Asiakaspalvelun henkilökunta tekee myös merkittävästi töitä myymälän eteen normityössään, Valtonen kiittelee.

Haltia Shopin valikoimaan kuuluu laaja kirjo retkeilyyn, luontoon ja kansallispuistoihin liittyviä tuotteita. Haltia toimii koko Suomen luontokeskuksena, minkä ansiosta tuotevalikoimassa on runsaasti myös muiden kansallispuistojen kuin Nuuksion tunnustuotteita. Haltia Shopissa on tarjolla myös aineettomia palveluita, monipuolisia luontoelämyksiä, jotka on tuotettu yhdessä paikallisten yrittäjien kanssa. Näihin lukeutuvat muun muassa Wine in the Woods -viinitastingit metsässä, lettukestit ja nokipannukahvit sekä erilaiset retkeilykurssit. Kuluneen kevään hittielämykseksi nousi yksityinen näyttelypaketti, jonka avulla pienet seurueet kuten perheet ovat voineet tulla kokemaan Haltian näyttelyt täysin itsenäisesti omassa porukassaan kiinteällä tuntihinnalla.

Metsähallitus valitsi Retkipaikan Haltian palvelutoiminnan kumppaniksi vuonna 2020, ja näin ollen myös Haltian myymälätoiminta siirtyi tuolloin Retkipaikalle. Kuluneen vuoden aikana melkein kaikki Haltia Shopin myymälässä olevat tuotteet on tuotu saataviksi myös verkkokauppaan. Retkivarustevuokraamon valikoimaa sekä opastettujen retkien tarjontaa on laajennettu merkittävästi. Onpa myyntiin kehitetty myös Retkipaikan ja Haltian ikioma retkikahvi Loimu.

– Verkkokauppakokemuksellamme myymälän valikoima saatiin kaikkien ulottuville kautta kauniin Suomen maan. Me Retkipaikkana toimme osaltamme mukaan myös tarinallisuutta, luonnosta ammennettuja makuja sekä retkeilytarvikkeita, Huttunen kertaa.

Valinnasta vastasi kilpailua varten nimitetty, vuosittain vaihtuva lautakunta, johon kuuluu museoalan edustajien lisäksi kaupan alan toimijoita.

Lue lisää:

Museoliitto.fi

Haltia Shop

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.