Hoikkasaaren laavu Seinäjoella kohoaa kauniilla paikalla virtaavan veden äärellä

Hoikkasaaren rengasreitti löytyy Seinäjoen kaupunkialueen eteläpuolelta, Kyrkösjärven tekojärven itäpuolelta. Reitin varrella on laavu kauniilla paikalla pienessä saaressa, joka kuuluu luonnonsuojelualueeseen.

Rengasreitti n. 10 km

Laavu kartalla

Vaativuus; Helppo

Reittikartta: Seinäjoki.fi

Hoikkasaaren reitti lähtee Iisakintieltä liikkeelle pellonreunoja myötäillen ja etenee metsäistä polkua kohti metsänreunaa, jossa se muodostuu luontopoluksi. Reitin varrella jo muutama hiukan huonokuntoinen siltakin, joita kannattaa varoa mikäli on liikkeellä maastopyörällä. Patikoiden ne saa helposti ylitettyä.

Vettä pitävistä jalkineista on hyötyä paikoin mutaisella reitillä. Muutama kalliokko mahtuu myös koristamaan tätä reittiä, sekä joitain kosteikkojakin.

Reitin varrella näkee usein marjastajia ja sienestäjiä, jotka ovat tulleet läheisiltä asuntoalueilta täyttämään omat luonnonantimiensa varastot. 

Pian ollaankin jo Soukkajoen rantamilla, ja matka jatkuu kohti Hoikkasaaren laavua. Siellä on miellyttävä ja rahoittava ympäristö nauttia eväitään, kuunnella lintujen laulua ja vain ihailla veden virtausta.

Tässä kohdin voi valita haluaako jatkaa reittiään eteenpäin vai kääntyykö takaisin ja palaa omia jälkiään lähtöpaikalle. Näin minä toimin tällä syksyisellä retkelläni.

Kaunis reitti, joka kannattaa käydä kokemassa.

Ajo-ohje: Puuttomantieltä käännytään Iisakintielle, jota ajetaan kunnes pellon reunassa pysäköintipaikka.

Sijainti: N=6961530.739, E=287231.743 (ETRS-TM35FIN)

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.