Kätkänjoen retkeilyreitti mutkittelee eteläpohjalaisissa maisemissa

Yksi eteläpohjalaisten maisemien vähemmän tunnetuista reiteistä on nimeltään Kätkänjoen reitti, joka lähtee liikkeelle Alavuden Kätkänjoen kylätalon pihapiiristä.

Retkeilyreitti 9 km

Kota ja laavu

Lähtöpaikka (kylätalo) kartalla (Takakatu 92, Kätkänjoki)

Kätkänjoki, joka on valittu vuoden eteläpohjalaiseksi kyläksi vuonna 2021, on aktiivinen kyläyhteisö, jossa muun muassa vanha koulu kunnostettiin kylätaloksi. Koulu lakkautettiin vuonna 2002, jonka jälkeen Kätkänjoen kyläseura osti rakennuksen Alavuden kaupungilta kyläläisten yhteiseen käyttöön.

Tuon kylätalon pihapiiristä lähtee Kätkänjoen reitti. Heti reitin alkupäässä on Kätkäkota, josta esimerkillisesti huolehtii kyläseura. Kodalla on puita vapaasti retkeilijöiden käyttöön.

Kodan vierestä lähtee useampiakin luontopolkuja, joista itse valitsin Lepikkölaavulle johtavan polun. Polku risteilee pitkin havu- ja lehtipuumetsiä sivuten eteläpohjalaisia peltoaukioita ja paikoin ylittäen Kätkänjoen. Hetki  kuljetaan myös paikallista kylätietä. Reitin pituus on 9 kilometriä ja se on osittain rengasreitti.

Itse tein matkan maastopyörällä, mutta ehkä helpompi se on tehdä patikoiden, sillä reitti on paikoin umpeenkasvanut ja reitin merkistöjä näkyy vain muutamassa paikassa. Tänne lähtiessä kannattaakin ottaa yhteyttä vaikkapa Kätkänjoen kyläyhdistyksen aktiiveihin, jotka varmasti mielellään neuvovat reitistön linjauksesta.

Alla kuvia matkan varrelta sekä laavulta.

Lisää retkijuttujani löydät blogistani Eräretkeily.com!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.