Miten suloinen paikka! Miniretki Maarianhaminan Merikortteliin

Maarianhaminan kauniin kaupungin kupeesta löytyy muuan todella viehättävä pikku paikka, johon kannattaa ehdottomasti poiketa mahdollisuuden tarjoutuessa. Sjökvarteret eli Merikortteli on postikorttimaisen kaunis rakennusten keskittymä, jonka ytimessä ovat merenkäynti, purjeveneet ja veneenrakennus. Sain mahdollisuuden vierailla paikalla joulukuussa, ja vaikka putiikit olivat kiinni, paikan tunnelma oli ihana ja kokemisen arvoinen.

Merikortteli sijaitsee kävelymatkan päässä keskustasta. Sen vieressä on myös parkkipaikka, jos matkan päättää taittaa autolla. Punaiset, harmaat ja punakeltaiset puiset rakennukset sekä laineilla lepäävät purjeveneet kutsuvat kävelemään rantaraitille.

Meidän lisäksemme talvipäivän auringossa liikkui lenkkeilijöitä ja koiranulkoiluttajia. Ruuhkasta ei kuitenkaan ollut tietoakaan ainakaan nyt, kun putiikit olivat kiinni.

Meri oli kasvattanut rantojen lähelle haituvaisen jääkerroksen, mutta pääasiassa se velloi sulana. Oppaanani toiminut sisareni osoitti minulle aallonmurtajan päässä nököttävän merimieskirkon, joka kuulemma olisi yleisölle avoin. Kaunis, valkoinen pieni kirkko olikin todella kutsuvan näköinen. Hakasen sai auki, mutta talven kosteus oli turvottanut ovea niin, ettei se tällä kertaa laskenut meitä sisälle.

Kirkolle kuljettiin monen venevajan ohitse. Miljöö tarjosi herkullisia kuvakulmia.

Kuljeskelimme hiljalleen aluetta ympäri sen eri kolkkia ihaillen ja tutkien. Paikka ei ole suuri, meillä meni sen rauhalliseen ihasteluun vajaat puoli tuntia. Imin itseeni voimaa saariston tunnelmasta, turkoosista merestä, puisista vanhoista rakennuksista sekä horisontissa pilkottavasta auringosta, jonka alkuperäisten sääennusteiden mukaan ei olisi pitänyt näyttäytyä lainkaan.

Yksi paikan vaikuttavimmista näyistä oli tekeillään oleva suuri laiva. Kyllä täytyy ihailla että tämmöisiäkin taitoja yhä tänä päivänä vaalitaan! Punaisten rakennusten seinillä oli nähtävillä myös muun muassa solmuja sekä kaikenlaista merenkäyntiin liittyvää rekvisiittaa. Vaikka paikka olikin juuri nyt joulunpyhinä hiljainen, niin oli helppo aistia, että se on kuitenkin voimakkaasti elossa ja että siellä aidosti tapahtuu sen sijaan, että se olisi jokin turisteille tehty kulissi.

Lue lisää Merikorttelista:

Visit Ålandin sivuilta sekä Merikorttelin omilta kotisivuilta

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.