Maailman helpoin retkiruoka: villi pasta luonnonyrtein kruunattuna
Joskus tulee ajateltua asioita ihan liian monimutkaisesti. Nyt yritin oikoa mahdollisimman paljon mutkia suoriksi. Pakkasin reppuun vain pari raaka-ainetta ja lähdin kävelylle.
Lounasmaisemille kävellessä nappasin mukaan muutamia nokkosen ja horsman latvuksia, ja tarttuipa myös pari voikukkaa käteeni. Taukopaikalla olikin villin pastan kokkailu vuorossa.
Kauhaisin kattilaan vettä ja laitoin sen kiehumaan. Kotoa pakatut spaghetit pätkäisin puoliksi, jotta ne kiehuvat tasaisemmin. Pilkoin pastojen keittämisen aikana nokkoset ja horsmat pienemmiksi ja lisäsin ne loppuvaiheessa sekaan keitokseen.
Pastan kypsyttyä kaadoin liiat vedet pois ja lisäsin koko paketillisen aurinkokuivatulla tomaatilla maustettua fetaa kaikkine öljyineen pastan sekaan. Lopuksi kunnon hämmennys, vähän mustapippuria ja ripaus suolaa. Voikukasta otetaan vielä keltaiset hunajaiset terälehdet koristeeksi, niin annos on valmis nautittavaksi! Tämän helpompaa ei voi olla.
Kotoa mukaan:
- keitin, polttoaine, kattila, kansi
- puukko, leikkuulauta
- aurinkokuivatulla tomaatilla maustettu feta
- suola, pippuri
- lautanen
- (vettä, jos et mene järvelle)
Matkalta mukaan:
- nokkosia
- horsman lehtiä
- voikukkia
Lisää retkiruokaohjeita:
Näin teet täydellisen jäätelöherkun hellepäivän retkellä
Neljä nyhtökaurahampurilaista maukkaine lisäkkeineen
Villiyrittiretkellä pääsee nauttimaan luonnon omista antimista
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!