Kirja-arvio: Sari Snellmanin Salaisuuksia Suomesta

Karttakeskus on julkaissut kuluvana vuonna useammankin retkeilijän kannalta kiinnostavan kirjan. Siihen joukkoon pääseen myös bloggaajakin kunnostautuneen kotimaan matkailukentän tuntevan Sari Snellmanin toukokuussa ilmestynyt kirja Salaisuuksia Suomesta.

Kirja esittelee yli 80 persoonallista käyntikohdetta. Osa niistä, kuten vaikkapa Seilin saari ovat tuttuja Retkipaikan sivuilta.

karttakeskus-3645

Osa kohteista puolestaan on sellaisia, joista tulemme myös tänne jutun tekemään. Osassa varmasti käymme ja toisista ajamme ohi. Kirja käy läpi paikkoja hyvin monipuolisesti, joten jokainen löytää varmasti jotain itseään kiinnostavaa: ravintoloita, majoitusvaihtoehtoja, ostospaikkoja ja nähtävyyksiä.

Paikkojen ja kohteiden lisäksi joukossa on myös jokunen tapahtuma. Näkemisen arvoisia ne kaikki ovat, mutta toisaalta eivät tunnu aivan yhteismitallisilta kirjan muun annin kanssa. Ja toisaalta tapahtumissa on aina se riski, että kirja saattaa vanheta. Paikat harvemmin täysin katoavat, vaikka eivät enää yleisölle jossain kohtaa olisikaan auki.

Parhaasta päästä kirjan esittelemiä löytöjä on esimerkiksi Iisalmessa sijaitseva Ravintola Kuappi, joka on laatuaan maailman pienin. ”Salissa” nököttää yksi pöytä, jonka ääressä kaksi ihmistä mahtuu syömään.

karttakeskus-3641

Paikat esitellään elävästi kirjoitetulla asiatekstillä. Sen lisäksi olisi ollut iloa lukea myös kirjoittajan omat kokemukset kaikista esitellyistä elämyksistä. Onneksi syvyyttä ja makua juttuihin tuovat laadukkaat kuvat ja omakohtaista kokemista helpottavat kartat, joiden avulla paikat on helppo löytää.

karttakeskus-3643

Suosittelemme kirjaa erityisesti hitaasta matkailusta ja hetkeen pystähtymisestä pitäville kotimaan reissaajille. Nämä paikat ovat sellaisia, ettei stressilomalainen saa niistä irti juuri mitään, vain pintaraapaisu. Vaan tuskinta sitä riskiä on, että näihin sattuisi. Valtaosa paikoista kun sijaitsee siellä, minne moottoritie ei vie perille.

Salaisuuksia Suomesta -kirjan voi tilata tästä.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.