Kiipeä kanssani Korkeaniemen kalliojyrkänteelle Suonenjoella.

Vuosia Suonenjoen lähiympäristöä kolunneena – aluksi kalastaen syrjäisillä metsälammilla, myöhemmin kameraani ulkoiluttaen ­– olen törmännyt useisiin mielenkiintoisiin kohteisiin, joista eivät tunnu juurikaan olevan tietoisia kuin geologit ja biologit.

Tällainen on myös Suonenjoella sijaitsevaan Kurkivuoren-Kuolemanvuoren kallioalueeseen kuuluva Korkeaniemi ja ennen kaikkea sen jylhä kalliojyrkänne.

kuolemanvuori-2012-1710

Nyt Sinullakin on mahdollisuus kurkistaa kanssani turvallisesti alas Korkeaniemen kalliojyrkänteeltä. Varovaisuutta nimittäin kukkulan laella todella vaaditaan, etenkin sateen jälkeen. Kallion päällä kasvava jäkäläpeite on todella petollisen liukas.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=bDzw6kCyjgw]

Kurkivuoren-Kuolemanvuoren kallioalue koostuu useista jyrkänteisistä ja selänteistä. Alueen  pohjoislaidalla kohoava Kurkivuori on Natura 2000 -suojeluohjelman mukainen vanhojen metsien suojelu kohde.

Monilta alueen jyrkänteiltä on hyvin rajoitettu näköala, mutta lähellä 9-tietä sijaitsevasta Korkeaniemestä näkee melko kauas lounaaseen yli kumpuilevan metsämaaston.

Korkeanniemen paras anti on kuitenkin sen jyrkästi kohoavat kallioseinät ja niiden alla oleva lohkareikko.  Jyrkänteen laella on jonkin verran silokallioita ja melko vanhaa metsää, kun taas kohoaman alapuolinen metsä on nuorta ja ryteikköistä.

Tarkat tiedot Kurkivuoren-Kuolemanvuoren kallioalueesta löydät Valtion ympäristöhallinnon sivustolta.

Korkeaniemi Karttapaikassa. ETRS-TM35FIN –tasokoordinaatit N 6937227  E 500220

1 reply

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Kuvat ja video Korkeaniemestä ovat nyt nähtävänä Retkipaikassa. […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *